Global Web Solutions Lead, Mylan

Global Web Solutions Lead, Mylan

Amanda Rejhagen är 28 år gammal och de senaste tre åren har hon studerat Medieteknik på Södertörns Högskola där hon har byggt upp sin egen kandidatexamen. På fritiden gillar hon att träna, dansa (helst hiphop) samt åka wakeboard och snowboard. Nu arbetar hon som Global Web Solutions Lead på Mylan, men allt började med en extraanställning via Studentwork.

Berätta lite mer om dig själv och din tjänst!
Jag väntade ganska länge med att börja studera för att jag inte visste vad jag ville läsa, men sen hittade jag medieteknik. Jag känner verkligen att jag hittade rätt så jag är väldigt glad att jag väntade med att studera. Min utbildning innefattade allt ifrån praktiska kurser i kodning och grafisk design till teoretiska kurser i interaktionsdesign och mobila strategier. Jag har även läst några distanskurser i Informatik (annat ord för medieteknik) vid Högskolan i Kristianstad eftersom jag redan läst alla kurser i ämnet på Södertörn. Just nu har jag precis blivit fast anställd på Mylan med titeln Global Web Solutions Lead, men jag började som Web Editor och var då anställd som konsult via Studentwork.

Vad är det bästa med din tjänst?
Att den är så enormt flexibel och har så varierande arbetsuppgifter. Jag arbetar med många projekt på en dag som kan innebära allt från att göra kravställningsdokument, editera innehåll, bildredigering och se till att websiter byggs enligt design och krav. Jag kommunicerar mycket med alla som är digitalt ansvariga i alla länder, så det är en kommunikativ roll samtidigt som den är väldigt praktisk. Varje dag stöter jag på något som jag inte har stött på förut, stort som smått, och det är just den utmaningen som jag tycker är så rolig.

Vad har du för tidigare erfarenheter?
Jag har arbetat inom flera olika branscher innan jag började studera, bland annat som receptionist och i klädbutik. Däremot var det först under min studietid som jag fick erfarenhet av webb då jag extrajobbade för ett IT-konsultbolag samt hjälpte till som assisterande lärare till klasserna under när de hade kurser i exempelvis InDesign, Photoshop och Wordpress. Trots att det bara var några få tillfällen så lärde jag mig väldigt mycket!

Hur kom du först i kontakt med Studentwork?
Jag behövde ett extrajobb och ville gärna arbeta inom området som jag studerade. Så jag gick in på Arbetsförmedlingens hemsida, såg annonsen för tjänsten och skickade in min ansökan till Studentwork. Därefter ringde Emilia (min konsultchef) mig dagen efter.

Hur såg din process ut – Från ansökan till anställning hos oss?
Jag var väldigt osäker på om jag hade studerat för kort tid för att vara kvalificerad för tjänsten, men chansade. När Emilia ringde så förklarade hon att jag kanske var lite för junior för tjänsten, men att hon jättegärna ville träffa mig. Jag hade sedan min första intervju på Studentwork med Johanna (dåvarande rekryteringsassistent, numera konsultchef). Dagen efter intervjun ringde Emilia och berättade att jag gått vidare i processen. Därefter fick jag träffa Mylan och efter min andra intervju på företaget blev jag erbjuden tjänsten direkt på plats.

Vad har varit det bästa med att arbeta som konsult för Studentwork?
Jag ser det som en stor fördel att jag har varit anställd som konsult under tiden jag studerade. Allt har fungerat väldigt bra och jag har egentligen inte känt mig som en konsult eftersom jag blivit så väl omhändertagen och allt har flutit på. Emilia och jag har också haft en ständig dialog för att stämma av att allt känns bra. Har det varit något så har hon alltid varit supersnabb på att svara på mejl vilket har varit väldigt skönt.

Hur är kulturen på ditt företag?
Jag arbetar i ett litet team på fem personer så vi har blivit väldigt tighta. När det gäller hela företaget så tycker jag att det är en avslappnad kultur och alla är väldigt duktiga på det de gör. Man hjälper varandra och hälsar på alla.

Har du något drömjobb? Berätta!
Mitt jobb är mitt drömjobb just nu!

Har du några tips eller råd till andra som letar jobb?
Ge aldrig upp och tvivla inte på dig själv! Jag är ett bra exempel på att det kan gå hur bra som helst trots att jag tvivlade på mig själv, så det är helt onödigt att lägga energi på att tvivla. Ett annat mer konkret råd är att alltid se till att ha ett uppdaterat CV. Slutligen: Tro på dig själv, våga ta klivet och testa!

Slutligen, 3 snabba frågor!
1. Matlåda eller lunchrestaurang?
Matlåda (gärna wok med lax).
2. Favoritemoji?
Svårt att bara nämna en, men topp tre är: dansgubben, skrattgråtgubben och apan som skäms.
3. Roligaste arbetsuppgiften?
Svårt att säga en sak eftersom allt hänger samman med varandra, men i det stora hela är det den flexibla arbetsmiljön.

I samarbete med
Kontakta oss!