Vår historia

Vår berättelse börjar i en liten studentlägenhet i Helsingfors 2004. Då grundade två studenter ett företag med målsättningen att hitta jobb till sig själva och dessutom sysselsätta andra studenter och nyutexaminerade. Mycket har hänt sedan dess. Idag är vi Finlands ledande rekryterings- och personaluthyrningsföretag med inriktning på nyexaminerade med upp till fem års erfarenhet. Vi har verksamhet i alla nordiska länder.

Grundarna Lucas Geisler ja Tomas Valkama på framsidan av Forum.

2004

Företagets verksamhet inleddes ganska blygsamt. Det drevs till en början i ett litet hemmakontor i en studentlägenhet. Studentwork gjorde begreppet studentbemanning välkänt i Finland. Idén att starta företaget baserade sig på grundarnas egna studieerfarenheter, eftersom det verkade som om studenterna hamnat i skuggan på arbetsmarknaden.

Studentworks andra kontor i Finland öppnades i grundarnas hemstad Tammerfors. Idag erbjuder vi våra tjänster i hela Norden från våra 10 regionkontor.

2006

Laura Paalanens leende och driv har varit med och byggt upp Studentwork.

2008

Laura började jobba hos oss på Studentwork 2008. Under sin tid hos oss har hon sett hur ett team på sex personer har vuxit till mer än det tiodubbla.

Vårt första kontor utanför Finlands gränser öppnas i Stockholm. I dag har vi regionkontor även i Linköping och Göteborg. Vi har fler än 500 unga personer ute på över 100 kundföretag i Sverige.

2009

Bilden är tagen vid årsmötet på kontoret i Stockholm.
Bilden är tagen vid prisceremonin i Ständerhuset i Helsingfors.

2010

Studentwork fick ett hedersomnämnande av den finländska näringslivsministern i den nationella entreprenörsgalan. I tävlingen prisades unga entreprenörer och entreprenörsteam som genom innovation och hårt arbete lyckats skapa framgångsrika tillväxtföretag.

Studentwork når 100 miljoner kronor i omsättning utan någon som helst utomstående finansiering, endast med hårt arbete och massor av skratt. Hela koncernen firar framgångarna tillsammans i Stockholm!

2011

De sista förberedelserna inför festen.
En del av Helsingforsteamet i loungen i Helsingfors.

2012

Studentwork lanserar konceptet Talent Relations. Vi är pionjärer inom detta område. Sociala medier tar över världen och förändrar även rekryteringsbranschen. Det räcker inte längre att ha stora CV-databaser och ladda upp jobbannonser på hemsidorna om man vill hitta rätt personer. En lyckad rekrytering baseras i allt större grad på riktiga nätverk där kontakterna är personliga. Hela koncernen firade lanseringen av Talent Relations-konceptet vid invigningen av vårt nya Helsingforskontor.

Vi växte över 36 % och vår omsättning passerade 200 miljoner kronor. Vår CSI-undersökning visade att 86 % av våra kunder är beredda att rekommendera oss. Vi sysselsatte över 3 000 unga personer tillsammans med ungefär 800 kundföretag. Hela koncernen firade framgångarna i Prag.

2013

På väg till flygplatsen stannade vi för att ta ett gruppfoto.
Koncernen firar sitt 10-årsjubileum i Berlin.

2015

Vår kundundersökning visade att 95 % av våra kunder är beredda att rekommendera oss. Vi koras för tredje året i rad till ett av Finlands mest framgångsrika tillväxtföretag av KL och vi har regionkontor i alla nordiska länder. Hela koncernen flyger till Berlin för att fira!

Vi blir korade till årets tjänsteföretag på Entrepreneur of the Year-galan. Vår omsättning är ungefär 30MEUR, vi sysselsätter 6000 unga personer och hela koncernen flyger till Tallinn för att fira!

2016

Lucas, Heikki och Tomas på scen på EY-galan.
Lansering av vår Onboardingrapport!

2017

Lansering av vår Onboardingrapport! Onboardingrapporten är ett praktiskt verktyg för chefer för att bättre förstå den anställdes motiverande drivkrafter. Med hjälp av rapporten kan man förkorta onboardingperioden och bättre motivera sin nya kollega till dess fulla potential. Hela koncernen åkte till Brighton för att fira lanseringen!

I samarbete med
Kontakta oss!