• For applicants

SÖK OCH FÅ SOMMARJOBBET

Publicerad den 25 mars 2020

Såhär års, efter många mörka vintermånader, känns sommaren långt borta. Trots det är det hög tid för dig som vill ha ett sommarjobb att börja söka redan nu. Företag börjar i regel resursplaneringen tidigt på året och för att öka dina chanser att hitta ett jobb rekommenderar vi att du är ute i god tid! Sommarjobbet kan, förutom att vara en nödvändighet för att få ekonomin att gå ihop för resten av året, vara ett perfekt tillfälle att skaffa arbetslivserfarenhet och knyta kontakter.

Var kreativ

Det går att kombinera olika tillvägagångsätt för att hitta ett sommarjobb. Ett sätt är att kontakta företag som du är intresserad av och skicka in en spontanansökan, eller ta reda på vilka företag som söker sommarjobbare till specifika uppdrag. Om du skickar in en spontanansökan är det viktigt att kolla upp vem på företaget du bör kontakta, genom att höra av dig till rätt person ökar du dina chanser att få jobbet. Du kan även nyttja ditt kontaktnät och berätta för familj och vänner att du letar efter sommarjobb. Mun-mot-mun metoden ska inte underskattas! Ytterligare ett sätt är att registrera dig hos rekrytering-och bemanningsföretag. Här kan du skapa en profil hos oss och här kan du se alla lediga jobb som går att söka just nu.    

Skriv din ansökan

Här skiljer sig inte sommarjobbsansökan från en vanlig jobbansökan. Är det första gången du söker ett jobb är det nu du sätter dig ner och skriver ihop ditt CV. Här kan du ladda ner en CV-mall. Annars gäller det att se över ditt befintliga CV och uppdatera det med erfarenheter och kompetenser du eventuellt har samlat på dig. Här får du våra bästa CV-tips! Skicka även med ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, varför du är intresserad av just deras arbetsplats och varför de ska välja att anställa dig.

Lyckas på intervjun

När du har gjort din research, hittat de företag du är intresserad av och skickat iväg din klockrena ansökan kan det mycket väl hända att du blir kallad på en anställningsintervju. Grattis! Nu kan nervositeten infinna sig. Försök behålla lugnet och tänk på att göra ett bra första intryck. Här tipsar vi vidare om hur du lyckas med intervjun och här kan du läsa om hur du ska klä dig på en intervju.  

Studerar du inom det tekniska området och är intresserad utav sommarjobb på ett attraktivt företag inom elbranschen? 

Sök till Ellevios Sommarjobbsprojekt

Ett urval av våra lediga tjänster

Company logo

Modell till Stadium i Norrköping!

Media PR / Norrköping

Stadium är en av Europas största sportkedjor och vill inspirera samt ge fler människor möjligheten till ett aktivt liv. Stadiums grundstenar är energi, mod och team spirit vilka tillsammans med alla medarbetares passion och tävlingsanda har hjälpt företaget på sin tillväxtresa. Till Norrköping söker nu Stadium modeller som kan jobba extra vid behov. Stadium jobbar utifrån olika mått och storlekar och mer information ges om dessa vid intervjutillfälle.

Läs mer och ansök
Company logo

Säljare

Bank och finans / Stockholm

Arval AB är ett internationellt och spännande företag inom bil- och leasingbranschen som erbjuder företag opertionell- och fullserviceleasing. De har 6400 anställda i hela världen och deras Sverigekontor är i Danderyd där de sitter i fina lokaler nära Mörby centrum. Arval söker nu dig som är redo för nya utmaningar som Acqusition Executive. Låter det som rätt tjänst för dig? Ansök gärna redan idag då vi tillämpar löpande urval!

Läs mer och ansök
Company logo

Försäljningsadministratör

Administration / Göteborg

Din bil är ett helägt dotterbolag till Porsche Holding och representerar varumärkena Volkswagen, Volkswagen Transportbilar, Skoda, Audi, Seat och Porsche. Företaget består av totalt 45 anläggningar och ca 2 100 medarbetare. Din bil är uppdelade på tre områden; Stockholm, Göteborg och Syd. Just nu söker Din bil i Göteborg, försäljningsadministratör att stärka upp teamet med. Tjänsten är på heltid med start omgående eller så snart som möjligt. I rollen kommer du få möjlighet att arbeta på en mindre avdelning i en större organisation. Du kommer arbeta med kunniga och lösningsorienterade kollegor och få ta stort eget ansvar. Låter detta som en roll för dig? Vi på Studentwork arbetar med löpande urval och ser fram emot din ansökan redan idag!

Läs mer och ansök
Company logo

Orderplanerare på heltid

Administration / Göteborg

Aros electronics provides solutions for motors and drives. We develop and produce totally integrated electronic solutions, from design to finished product, for customer unique industrial and vehicle applications. Vi söker nu för Aros Electronics räkning efter en orderplanerare som kan börja omgående. Tjänsten är på heltid och kontoret är beläget i Mölndal. Vi arbetar med ett löpande urval vilket innebär att rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Läs mer och ansök
Company logo

Ordermottagare till Zander & Ingeström i Täby

Administration / Stockholm

Zander & Ingeström är ett av de ledande företagen inom pump- och värmeteknik. De strävar alltid efter att vara ditt bästa alternativ vid val av produkter och processer.

Läs mer och ansök
Company logo

Deltidsarbete som orderplockare!

Logistik / Stockholm

Vi söker dig som vill arbeta deltid som orderplockare i Stockholm. Inledningsvis kommer detta att vara ett konsultuppdrag på 3 månader via oss på Studentwork men finns stora chanser till förlängning i uppdraget.

Läs mer och ansök
Company logo

Jr Compositor

IT och Telecom / Göteborg

RapidImages is a digital company focusing on visual digitalization and has been a pioneer in the shift from traditional photo to 3D production. Our projects are creative and exciting for market leading companies around the world and across a variety of industries. The company is currently expanding and is located in the cultural- and industrial significant building Sockerbruket in Göteborg. In 2005 we started as a young tech company – during the years we quickly became a pioneer in replacing traditional photo and film production with innovative 3D based technology and scalable creativity. Today we're a one-stop shop for data driven digitalisation of touchpoints across the customer journey - everyday, we combine creativity, technology and smart ideas to create the best possible product experience for people around the globe. Rapid Images has about 90 brilliant talents located in Gothenburg, Åmål, Malmö and Stockholm.

Läs mer och ansök
Company logo

Kundservicemedarbetare

IT och Telecom / Norrköping

Telia är en nordisk teleoperatör. Telia Sverige har cirka 6000 duktiga kollegor som möter miljontals kunder varje dag i världens mest uppkopplade länder. Telia är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. Är du en prestigelös person med ett stort intresse för försäljning, kundsamtal och service? Vill du vara med och bidra till Telias framgångar? I rollen som kundservicemedarbetare får du chansen att göra just det, och samtidigt ha ett väldigt roligt och utvecklande jobb. Sök redan idag!

Läs mer och ansök
Visa alla jobb

Skicka ett meddelande till oss!

Vi ser fram emot att höra från dig.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jobbsökande? Prenumerera på vårt Graduates Nyhetsbrev för att ta del av tips och artiklar som kan vara till hjälp för ditt jobbsökande. Dessutom får du våra lediga tjänster direkt till din mejl! Företag? Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna kring rekrytering och personaluthyrning med vårt B2B Nyhetsbrev.

Namn:*
E-post:*
Välj vilket nyhetsbrev du vill prenumerera på:*
För företag
För jobbsökare