• For applicants

SÅ LYCKAS DU MED INTERVJUN HEMIFRÅN

Publicerad den 25 mars 2020

Den digitala arbetsintervjun är en flexibel lösning som ökar dina chanser att hitta ditt drömjobb. Det menar Emma Gefvert, rekryterare på Studentwork. Här delar hon med sig av sina bästa tips på hur du gör ett klockrent intryck – digitalt.

Förbered dig noga
Precis som inför en traditionell, fysisk arbetsintervju är det viktigt att du är väl förbered. På så sätt kommer du känna dig säkrare samtidigt som du visar rekryteraren på andra sidan skärmen att du är seriös. Hitta en avskild plats där du slipper störande bakgrundsljud och försök ha en så neutral bakgrund som möjligt. Var alltid påläst om rollen som du söker och ha gärna frågor förberedda till rekryteraren gällande tjänsten och företaget.

Vad händer om tekniken strular?
Testa alltid innan – gärna med en kompis eller familjemedlem för att vara på den säkra sidan. Kolla en extra gång så att mikrofonen är påslagen och att ljudet fungerar som det ska. Gör detta i god tid innan din intervju så att du hinner lösa problemet. Du kan alltid kontakta personen som ska intervjua dig och informera om att tekniken strular, ofta kan ni lösa det genom att skjuta fram intervjun ett par minuter tills problemet är löst eller prova ett annat verktyg.

Dags för intervju!
Var i tid! Här gäller samma riktlinjer som vid en vanlig intervju. Och precis som vid en fysisk intervju förväntas du klä dig professionellt och att din klädsel matchar rollen du har sökt. När du sitter uppkopplad i mötet är det viktigt att du är 100% fokuserad och håller blicken i kameran. Då känner vi som rekryterare att du är engagerad. Framhäv dig precis som du skulle göra under en fysisk intervju och glöm inte bort att du själv gärna får ställa frågor. Då visar du att du är intresserad.   

Våra lediga tjänster

Emmas 3 bästa tips:

  • Försök att inte tänka på mötet som ett digitalt utan gå in med inställningen att det här är som vilken ”vanlig” intervju som helst. Klä dig i representativa kläder, stäng av telefonen och var 100% fokuserad.
  • Ha kameran på. Som rekryterare vill vi gärna kunna se dig för att få en mer personlig kontakt och göra det så ”normalt” som möjligt. Se in i kameran och undvik att titta åt ett annat håll.
  • Se den digitala intervjun som en positiv möjlighet som kan öka dina chanser att hitta ditt drömjobb. Ett vanligt missförstånd är att videointervjuer försämrar mötet mellan kandidat och rekryterare men så behöver det inte alls vara. Det viktigaste är alltid att du som söker jobb vågar ta kontakt med oss och att mötet blir av. Vi har alla möjligheter att utföra en precis lika bra intervju online som face-to-face.   

Läs mer:

Det här får dig kallad på intervjun

 

Ett urval av våra lediga tjänster

Company logo

Modell till Stadium i Norrköping!

Media PR / Norrköping

Stadium är en av Europas största sportkedjor och vill inspirera samt ge fler människor möjligheten till ett aktivt liv. Stadiums grundstenar är energi, mod och team spirit vilka tillsammans med alla medarbetares passion och tävlingsanda har hjälpt företaget på sin tillväxtresa. Till Norrköping söker nu Stadium modeller som kan jobba extra vid behov. Stadium jobbar utifrån olika mått och storlekar och mer information ges om dessa vid intervjutillfälle.

Läs mer och ansök
Company logo

Säljare

Bank och finans / Stockholm

Arval AB är ett internationellt och spännande företag inom bil- och leasingbranschen som erbjuder företag opertionell- och fullserviceleasing. De har 6400 anställda i hela världen och deras Sverigekontor är i Danderyd där de sitter i fina lokaler nära Mörby centrum. Arval söker nu dig som är redo för nya utmaningar som Acqusition Executive. Låter det som rätt tjänst för dig? Ansök gärna redan idag då vi tillämpar löpande urval!

Läs mer och ansök
Company logo

Försäljningsadministratör

Administration / Göteborg

Din bil är ett helägt dotterbolag till Porsche Holding och representerar varumärkena Volkswagen, Volkswagen Transportbilar, Skoda, Audi, Seat och Porsche. Företaget består av totalt 45 anläggningar och ca 2 100 medarbetare. Din bil är uppdelade på tre områden; Stockholm, Göteborg och Syd. Just nu söker Din bil i Göteborg, försäljningsadministratör att stärka upp teamet med. Tjänsten är på heltid med start omgående eller så snart som möjligt. I rollen kommer du få möjlighet att arbeta på en mindre avdelning i en större organisation. Du kommer arbeta med kunniga och lösningsorienterade kollegor och få ta stort eget ansvar. Låter detta som en roll för dig? Vi på Studentwork arbetar med löpande urval och ser fram emot din ansökan redan idag!

Läs mer och ansök
Company logo

Orderplanerare på heltid

Administration / Göteborg

Aros electronics provides solutions for motors and drives. We develop and produce totally integrated electronic solutions, from design to finished product, for customer unique industrial and vehicle applications. Vi söker nu för Aros Electronics räkning efter en orderplanerare som kan börja omgående. Tjänsten är på heltid och kontoret är beläget i Mölndal. Vi arbetar med ett löpande urval vilket innebär att rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Läs mer och ansök
Company logo

Ordermottagare till Zander & Ingeström i Täby

Administration / Stockholm

Zander & Ingeström är ett av de ledande företagen inom pump- och värmeteknik. De strävar alltid efter att vara ditt bästa alternativ vid val av produkter och processer.

Läs mer och ansök
Company logo

Deltidsarbete som orderplockare!

Logistik / Stockholm

Vi söker dig som vill arbeta deltid som orderplockare i Stockholm. Inledningsvis kommer detta att vara ett konsultuppdrag på 3 månader via oss på Studentwork men finns stora chanser till förlängning i uppdraget.

Läs mer och ansök
Company logo

Jr Compositor

IT och Telecom / Göteborg

RapidImages is a digital company focusing on visual digitalization and has been a pioneer in the shift from traditional photo to 3D production. Our projects are creative and exciting for market leading companies around the world and across a variety of industries. The company is currently expanding and is located in the cultural- and industrial significant building Sockerbruket in Göteborg. In 2005 we started as a young tech company – during the years we quickly became a pioneer in replacing traditional photo and film production with innovative 3D based technology and scalable creativity. Today we're a one-stop shop for data driven digitalisation of touchpoints across the customer journey - everyday, we combine creativity, technology and smart ideas to create the best possible product experience for people around the globe. Rapid Images has about 90 brilliant talents located in Gothenburg, Åmål, Malmö and Stockholm.

Läs mer och ansök
Company logo

Kundservicemedarbetare

IT och Telecom / Norrköping

Telia är en nordisk teleoperatör. Telia Sverige har cirka 6000 duktiga kollegor som möter miljontals kunder varje dag i världens mest uppkopplade länder. Telia är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. Är du en prestigelös person med ett stort intresse för försäljning, kundsamtal och service? Vill du vara med och bidra till Telias framgångar? I rollen som kundservicemedarbetare får du chansen att göra just det, och samtidigt ha ett väldigt roligt och utvecklande jobb. Sök redan idag!

Läs mer och ansök
Visa alla jobb

Skicka ett meddelande till oss!

Vi ser fram emot att höra från dig.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jobbsökande? Prenumerera på vårt Graduates Nyhetsbrev för att ta del av tips och artiklar som kan vara till hjälp för ditt jobbsökande. Dessutom får du våra lediga tjänster direkt till din mejl! Företag? Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna kring rekrytering och personaluthyrning med vårt B2B Nyhetsbrev.

Namn:*
E-post:*
Välj vilket nyhetsbrev du vill prenumerera på:*
För företag
För jobbsökare