SÅ BOOSTAR DU DIN LINKEDIN-PROFIL

Publicerad den 06 februari 2020

Visst kan det vara svårt att få till sin Linkedin-profil, det kan kännas riktigt klurigt och man låter det då istället ligga på is. Nu är det dags att ta tag i saken och boosta din karriär! Allt fler företag och rekryterare använder sig av Linkedin för att searcha efter kandidater, och då är det dumt att lämna något åt slumpen. Skapa dig en stark, uppdaterad och komplett Linkedin-profil! Vi listar 7 tips som gör din profil proffsig och optimerar chansen att rekryterare hittar just dig!

Språket

Låt oss börja med det basala, ställ in både svenska och engelska som ditt primära språk på Linkedin, på så sätt kommer alla som har sitt huvudspråk på engelska kunna läsa din profil på engelska, och alla som har sitt huvudspråk på svenska kunna läsa din profil på svenska. 

Personlig men professionell

Var gärna personlig på Linkedin, men inte privat! Tänk på att du i många fall inte bara representerar ditt personliga varumärke utan också en arbetsgivare och ett företag. 

Gör dig sökbar

Nog för att headhunting och sourcing inte är lika populärt i Sverige som det är utomlands, men det är på framfart! Så se till att fylla din rubrik och din profilbeskrivning med sökord som är relevanta för din erfarenhet. Glöm inte heller att din rubrik är din professionella pick-up-line! Så vara gärna nytänkande och påhittig när du tar fram den så att du sticker ut från mängden. 

En bild säger mer än tusen ord

Ha gärna en profilbild som visar vem du är och din professionalism, åter igen, personlig men inte privat! Ett annat bra tips är också att använda sig av headern som finns på Linkedin och uppdatera den med en bild som stärker din kompetens och personlighet. 

Hisspitch

 Ja du behöver kanske inte pitcha dig själv på 30 sekunder på Linkedin, men funktionen är densamma! Ta fram en grym pitch som kort och enkelt beskriver vem du är och dina kvalifikationer och erfarenheter, men också vad som motiverar dig och vad för ambitioner du har i din karriär. 

What’s your story?

Var inte blyg, dokumentera dina yrkeserfarenheter på Linkedin! Gärna med artiklar eller kanske till och med ett videoklipp, som visar vad du eller ditt team åstadkommit under din anställning. Det finns rum för detaljer! Men inte för många, kom ihåg att kort och koncist är bäst.

Kompetens

Vår rekryteringsstjärna Pauline tipsar också om vikten av att lägga till dina kompetenser i din profil. Du har nämligen upp till hela 27 gånger större chans att bli upptäckt om du lägger till fler än 5 kompetenser. 

Ett urval av våra lediga tjänster

Company logo

Modell till Stadium i Norrköping!

Media PR / Norrköping

Stadium är en av Europas största sportkedjor och vill inspirera samt ge fler människor möjligheten till ett aktivt liv. Stadiums grundstenar är energi, mod och team spirit vilka tillsammans med alla medarbetares passion och tävlingsanda har hjälpt företaget på sin tillväxtresa. Till Norrköping söker nu Stadium modeller som kan jobba extra vid behov. Stadium jobbar utifrån olika mått och storlekar och mer information ges om dessa vid intervjutillfälle.

Läs mer och ansök
Company logo

Säljare

Bank och finans / Stockholm

Arval AB är ett internationellt och spännande företag inom bil- och leasingbranschen som erbjuder företag opertionell- och fullserviceleasing. De har 6400 anställda i hela världen och deras Sverigekontor är i Danderyd där de sitter i fina lokaler nära Mörby centrum. Arval söker nu dig som är redo för nya utmaningar som Acqusition Executive. Låter det som rätt tjänst för dig? Ansök gärna redan idag då vi tillämpar löpande urval!

Läs mer och ansök
Company logo

Försäljningsadministratör

Administration / Göteborg

Din bil är ett helägt dotterbolag till Porsche Holding och representerar varumärkena Volkswagen, Volkswagen Transportbilar, Skoda, Audi, Seat och Porsche. Företaget består av totalt 45 anläggningar och ca 2 100 medarbetare. Din bil är uppdelade på tre områden; Stockholm, Göteborg och Syd. Just nu söker Din bil i Göteborg, försäljningsadministratör att stärka upp teamet med. Tjänsten är på heltid med start omgående eller så snart som möjligt. I rollen kommer du få möjlighet att arbeta på en mindre avdelning i en större organisation. Du kommer arbeta med kunniga och lösningsorienterade kollegor och få ta stort eget ansvar. Låter detta som en roll för dig? Vi på Studentwork arbetar med löpande urval och ser fram emot din ansökan redan idag!

Läs mer och ansök
Company logo

Orderplanerare på heltid

Administration / Göteborg

Aros electronics provides solutions for motors and drives. We develop and produce totally integrated electronic solutions, from design to finished product, for customer unique industrial and vehicle applications. Vi söker nu för Aros Electronics räkning efter en orderplanerare som kan börja omgående. Tjänsten är på heltid och kontoret är beläget i Mölndal. Vi arbetar med ett löpande urval vilket innebär att rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Läs mer och ansök
Company logo

Ordermottagare till Zander & Ingeström i Täby

Administration / Stockholm

Zander & Ingeström är ett av de ledande företagen inom pump- och värmeteknik. De strävar alltid efter att vara ditt bästa alternativ vid val av produkter och processer.

Läs mer och ansök
Company logo

Deltidsarbete som orderplockare!

Logistik / Stockholm

Vi söker dig som vill arbeta deltid som orderplockare i Stockholm. Inledningsvis kommer detta att vara ett konsultuppdrag på 3 månader via oss på Studentwork men finns stora chanser till förlängning i uppdraget.

Läs mer och ansök
Company logo

Jr Compositor

IT och Telecom / Göteborg

RapidImages is a digital company focusing on visual digitalization and has been a pioneer in the shift from traditional photo to 3D production. Our projects are creative and exciting for market leading companies around the world and across a variety of industries. The company is currently expanding and is located in the cultural- and industrial significant building Sockerbruket in Göteborg. In 2005 we started as a young tech company – during the years we quickly became a pioneer in replacing traditional photo and film production with innovative 3D based technology and scalable creativity. Today we're a one-stop shop for data driven digitalisation of touchpoints across the customer journey - everyday, we combine creativity, technology and smart ideas to create the best possible product experience for people around the globe. Rapid Images has about 90 brilliant talents located in Gothenburg, Åmål, Malmö and Stockholm.

Läs mer och ansök
Company logo

Kundservicemedarbetare

IT och Telecom / Norrköping

Telia är en nordisk teleoperatör. Telia Sverige har cirka 6000 duktiga kollegor som möter miljontals kunder varje dag i världens mest uppkopplade länder. Telia är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. Är du en prestigelös person med ett stort intresse för försäljning, kundsamtal och service? Vill du vara med och bidra till Telias framgångar? I rollen som kundservicemedarbetare får du chansen att göra just det, och samtidigt ha ett väldigt roligt och utvecklande jobb. Sök redan idag!

Läs mer och ansök
Visa alla jobb

Skicka ett meddelande till oss!

Vi ser fram emot att höra från dig.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jobbsökande? Prenumerera på vårt Graduates Nyhetsbrev för att ta del av tips och artiklar som kan vara till hjälp för ditt jobbsökande. Dessutom får du våra lediga tjänster direkt till din mejl! Företag? Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna kring rekrytering och personaluthyrning med vårt B2B Nyhetsbrev.

Namn:*
E-post:*
Välj vilket nyhetsbrev du vill prenumerera på:*
För företag
För jobbsökare