• For applicants
  • For businesses

KÄNN DIG SOM EN VINNARE EFTER SEMESTERN

Publicerad den 13 november 2019

Så är vi inne i augusti och många kommer tillbaka till jobbet efter en skön och lång ledighet. För en del personer kan det till och med vara svårt att väcka liv i sin semesterhjärna och hantera övergången mellan semester och jobb. Ta det lugnt! Det är helt normalt eftersom din kropp ställer in sig på en utmaning, så vi börjar helt enkelt från början - här är tipsen för att må bäst på jobbet med en perfekt start på en perfekt höst!


1. Välkommen tillbaka

Men kom inte tillbaka på måndag. I den mån det går, försök korta ner första arbetsveckan efter semestern. Att komma tillbaka en onsdag och få lite kortare vecka kan vara en mjukstart och bidra till att den där totala avsaknad av överblick och kontroll uteblir. När du ändå mjukstartar, se till att arbeta av sånt som har blivit liggande så att när du väl kickar igång igen på måndagen efter så är det nya friska tag som gäller.

2. Inte alla cylindrar på en och samma gång

Semester drar, med all rätt, ner tempot både mentalt och fysiskt (för de som inte gillar att sommarträna!). Du kommer förmodligen inte kunna börja jobba på samma toppnivå som när du är mitt upp i arbetet. Respektera i största mån ditt eget tempo och börja sakta men säkert, ingen tjänar på att du stressar upp dig själv och försöker uträtta stordåd redan första arbetsveckan efter semestern.

3. Bryt gamla mönster och gör nya vägar att vandra

Du kanske hade ett inrutat mönster som du var trött på? Som inte funkade? Nu efter semestern är det en perfekt tidpunkt att arbeta fram nya rutiner som du kan implementera. Försök felsöka, ta reda på hur du ska trivas och vad som funkar och inte funkar. Helt rätt tid för förändring som blir rutin innan allting har kommit igång på allvar och ta gärna hjälp av arbetskollegorna. Poddtips! Lyssna på David JP Philips, Ted Talks-gurun i kommunikation om att förändra sina egna beteenden.

4. Samtal vid kaffemaskinen

Förmodligen är du inte ensam om att tycka det känns lite svårt att komma tillbaka till jobbet efter semestern även om du är taggad på din uppgift. Nu ska man inte beklaga sig utan bara lufta sina tankar och funderingar vid kaffemaskinen. Prata om semestern, prata om att vara tillbaka på jobbet, höstens utmaningar och möjligheter - dela erfarenheter och tankar och hur man ska få jobbstarten att kännas rolig. Respektera också om andra inte vill prata, utan bara komma igång med arbetet. Alla har inte samma behov av att prata om sin semester, så märker du att någon kollega behöver vara ifred eller vill prata om annat, låt det vara. Silence can be golden…

5. Prioritera, prioritera, prioritera

Det finns alltid saker som är viktiga, viktigare och viktigast. Lägg upp en väl planerad prioritering efter semestern så du undviker att känna att du måste göra allting på en gång. Sätt upp personliga mål "idag ska jag göra punkt 1 och 2, hinner jag med punkt 3 är det bara bra." Men dra inte ner dig själv och försök hinna med 10 punkter på en gång. Att skriva ner sina mål och punkter är också ett bra sätt att få en överblick över vad som behövs göras, oavsett vilken sektor du arbetar inom så är det skönt att se vad som faktiskt behöver göras och att det blir gjort.

6. Fortsätt njut

Så, du jobbar igen? Men du kommer förmodligen fortfarande vara ledig helger/lediga dagar. Ta vara på dessa, njut av tillvaron och stressa inte. Grilla, ta promenader, träna, umgås med vänner och familj på den lediga tiden. Många dagar om året har vi ingen ledig tid eller semester alls så det gäller att lugnt och sansat ta vara på de stunder vi har.

7. Sätt upp mål

Semestern kanske är över för den här gången men oavsett om du ser fram emot en vecka i Thailand i december, veckan i januari med kompisarna i Alperna eller en weekend på ett spa i februari så kan det vara skönt att sätta upp små delmål eller större mål framöver. Så att alla, inklusive dig själv, har något att längta efter, se fram emot och som gör det värt att komma tillbaka till jobbet. Sätt även upp karriärmål, vad du vill ska hända under hösten och vintern, hur våren ser ut - det ska vara långsiktiga tankar om det du vill att det ska hända i ditt liv.

Så, nu är vi väl redo att bli vinnare efter semestern? Och söker du nytt jobb eller nya utmaningar hittar du alltid våra lediga tjänster här

 

Våra lediga tjänster

 

Ett urval av våra lediga tjänster

Company logo

Ingenjör

Teknik / Stockholm

Ellevio är ett av Sveriges största elnätsföretag med 490 medarbetare i Stockholm och Karlstad. Våra värderingar pålitlighet, engagemang och utveckling styr allt vi gör. Genom långsiktiga satsningar och nya innovativa lösningar möjliggör vi energiomställningen och att Sveriges klimatmål kan uppnås. Med en pålitlig och stabil eldistribution skapar vi förutsättningar för att lamporna i hemmen lyser, att kylskåp och rulltrappor fungerar och att företag kan producera sina varor – 365 dagar om året, dygnet runt. Vi förbättrar därigenom livskvaliteten i nära 960 000 hem och företag och för samhället i stort. För Ellevios räkning söker Studentwork nu en ytterligare konsult för att stärka upp deras avräkningsavdelning.

Läs mer och ansök
Company logo

Innesäljare till Stafjsö Valves!

Försäljning och Marknadsföring / Nyköping

Stafsjö Valves utvecklar, tillverkar och säljer högpresterande avstängningsventiler inom flertalet industrier och branscher. Företaget grundades 1666 och jobbar globalt mot ett 40-tal länder med slutkunder inom bland annat papper & massaframställning och gruvindustri. Stafsjö Valves omsätter idag ca 200 MSEK med gedigna tillväxtambitioner. Vill du också vara med på Stafsjö Valves utvecklingsresa och bli en del av deras team? Sök då tjänsten som innesäljare redan idag. Vi använder oss av ett löpande urval.

Läs mer och ansök
Company logo

Technical Customer Support

Försäljning och Marknadsföring / Jönköping

Till vår kunds räkning söker vi just nu en technical customer support!

Läs mer och ansök
Company logo

Kundansvarig / Ekonomi

Bank och finans / Kista

SevenDay Bank AB är ett av Finansinspektionen auktoriserat kreditmarknadsbolag med cirka 70 000 kunder. Bolaget ägs av den nordiska konsumentbanken Ekspres Bank. Deras affärsidé är att erbjuda enkla, prisvärda och lättillgängliga lån- och sparprodukter till konsumenter. Till deras kontor i norra Stockholm söker vi nu två nya kollegor till en tjänst som kundansvarig. Rollen passar dig som har utbildning inom eller stort intresse för ekonomi och som trivs i en social och administrativ roll. Är du den vi söker?

Läs mer och ansök
Company logo

Fordonsförare Spärrfärd

Logistik / Göteborg

Atritec är ett expansivt entreprenörsdrivet mätteknikbolag med bred erfarenhet inom både samhällsbyggnad och automation. På Atritec drivs vi av att effektivisera byggindustrin genom förbättrade processer och utveckling av digitala tjänster. Gemensamt för oss är ett stort passionerat intresse för teknik och utveckling. Hos oss får du möjligheten att jobba i ett tight team av drivna och duktiga specialister. Bolaget består idag av två delar, en tjänste-del bestående av mätteknikkonsulter, samt en teknik-del med utveckling.

Läs mer och ansök
Company logo

Ekonomiassistent student

Ekonomi / Stockholm

D&E Bearings är ett familjeägt och ägarstyrt bolag bildat 1966 som erbjuder ett av marknadens bredaste och mest välsorterade sortiment av glidlager, rullager, ledlager och tillhörande lagerprodukter. Dem har svenska rötter och finns förutom i Sverige även i Finland samt har återförsäljare i Polen. Just nu söker D&E Bearings en student som vill arbeta som ekonomiassistent till deras kontor beläget i Tumba! Vill du vara en del av ett härligt och familjärt team och få relevant erfarenhet till din utbildning? Då är detta tjänsten för dig! Välkommen med din ansökan redan idag!

Läs mer och ansök
Company logo

Administratör på heltid med omgående start

Administration / Malmö

Läs mer och ansök
Company logo

Teknisk orderadministratör

Försäljning och Marknadsföring / Kalmar

Till vår kunds räkning söker vi just nu en teknisk orderadministratör till Kalmar!

Läs mer och ansök
Visa alla jobb

Skicka ett meddelande till oss!

Vi ser fram emot att höra från dig.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jobbsökande? Prenumerera på vårt Graduates Nyhetsbrev för att ta del av tips och artiklar som kan vara till hjälp för ditt jobbsökande. Dessutom får du våra lediga tjänster direkt till din mejl! Företag? Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna kring rekrytering och personaluthyrning med vårt B2B Nyhetsbrev.

Namn:*
E-post:*
Välj vilket nyhetsbrev du vill prenumerera på:*
För företag
För jobbsökare