• For applicants
  • For businesses

KÄNN DIG SOM EN VINNARE EFTER SEMESTERN

Publicerad den 25 mars 2020

Så är vi inne i augusti och många kommer tillbaka till jobbet efter en skön och lång ledighet. För en del personer kan det till och med vara svårt att väcka liv i sin semesterhjärna och hantera övergången mellan semester och jobb. Ta det lugnt! Det är helt normalt eftersom din kropp ställer in sig på en utmaning, så vi börjar helt enkelt från början - här är tipsen för att må bäst på jobbet med en perfekt start på en perfekt höst!


1. Välkommen tillbaka

Men kom inte tillbaka på måndag. I den mån det går, försök korta ner första arbetsveckan efter semestern. Att komma tillbaka en onsdag och få lite kortare vecka kan vara en mjukstart och bidra till att den där totala avsaknad av överblick och kontroll uteblir. När du ändå mjukstartar, se till att arbeta av sånt som har blivit liggande så att när du väl kickar igång igen på måndagen efter så är det nya friska tag som gäller.

2. Inte alla cylindrar på en och samma gång

Semester drar, med all rätt, ner tempot både mentalt och fysiskt (för de som inte gillar att sommarträna!). Du kommer förmodligen inte kunna börja jobba på samma toppnivå som när du är mitt upp i arbetet. Respektera i största mån ditt eget tempo och börja sakta men säkert, ingen tjänar på att du stressar upp dig själv och försöker uträtta stordåd redan första arbetsveckan efter semestern.

3. Bryt gamla mönster och gör nya vägar att vandra

Du kanske hade ett inrutat mönster som du var trött på? Som inte funkade? Nu efter semestern är det en perfekt tidpunkt att arbeta fram nya rutiner som du kan implementera. Försök felsöka, ta reda på hur du ska trivas och vad som funkar och inte funkar. Helt rätt tid för förändring som blir rutin innan allting har kommit igång på allvar och ta gärna hjälp av arbetskollegorna. Poddtips! Lyssna på David JP Philips, Ted Talks-gurun i kommunikation om att förändra sina egna beteenden.

4. Samtal vid kaffemaskinen

Förmodligen är du inte ensam om att tycka det känns lite svårt att komma tillbaka till jobbet efter semestern även om du är taggad på din uppgift. Nu ska man inte beklaga sig utan bara lufta sina tankar och funderingar vid kaffemaskinen. Prata om semestern, prata om att vara tillbaka på jobbet, höstens utmaningar och möjligheter - dela erfarenheter och tankar och hur man ska få jobbstarten att kännas rolig. Respektera också om andra inte vill prata, utan bara komma igång med arbetet. Alla har inte samma behov av att prata om sin semester, så märker du att någon kollega behöver vara ifred eller vill prata om annat, låt det vara. Silence can be golden…

5. Prioritera, prioritera, prioritera

Det finns alltid saker som är viktiga, viktigare och viktigast. Lägg upp en väl planerad prioritering efter semestern så du undviker att känna att du måste göra allting på en gång. Sätt upp personliga mål "idag ska jag göra punkt 1 och 2, hinner jag med punkt 3 är det bara bra." Men dra inte ner dig själv och försök hinna med 10 punkter på en gång. Att skriva ner sina mål och punkter är också ett bra sätt att få en överblick över vad som behövs göras, oavsett vilken sektor du arbetar inom så är det skönt att se vad som faktiskt behöver göras och att det blir gjort.

6. Fortsätt njut

Så, du jobbar igen? Men du kommer förmodligen fortfarande vara ledig helger/lediga dagar. Ta vara på dessa, njut av tillvaron och stressa inte. Grilla, ta promenader, träna, umgås med vänner och familj på den lediga tiden. Många dagar om året har vi ingen ledig tid eller semester alls så det gäller att lugnt och sansat ta vara på de stunder vi har.

7. Sätt upp mål

Semestern kanske är över för den här gången men oavsett om du ser fram emot en vecka i Thailand i december, veckan i januari med kompisarna i Alperna eller en weekend på ett spa i februari så kan det vara skönt att sätta upp små delmål eller större mål framöver. Så att alla, inklusive dig själv, har något att längta efter, se fram emot och som gör det värt att komma tillbaka till jobbet. Sätt även upp karriärmål, vad du vill ska hända under hösten och vintern, hur våren ser ut - det ska vara långsiktiga tankar om det du vill att det ska hända i ditt liv.

Så, nu är vi väl redo att bli vinnare efter semestern? Och söker du nytt jobb eller nya utmaningar hittar du alltid våra lediga tjänster här

 

Våra lediga tjänster

 

Ett urval av våra lediga tjänster

Company logo

Modell till Stadium i Norrköping!

Media PR / Norrköping

Stadium är en av Europas största sportkedjor och vill inspirera samt ge fler människor möjligheten till ett aktivt liv. Stadiums grundstenar är energi, mod och team spirit vilka tillsammans med alla medarbetares passion och tävlingsanda har hjälpt företaget på sin tillväxtresa. Till Norrköping söker nu Stadium modeller som kan jobba extra vid behov. Stadium jobbar utifrån olika mått och storlekar och mer information ges om dessa vid intervjutillfälle.

Läs mer och ansök
Company logo

Säljare

Bank och finans / Stockholm

Arval AB är ett internationellt och spännande företag inom bil- och leasingbranschen som erbjuder företag opertionell- och fullserviceleasing. De har 6400 anställda i hela världen och deras Sverigekontor är i Danderyd där de sitter i fina lokaler nära Mörby centrum. Arval söker nu dig som är redo för nya utmaningar som Acqusition Executive. Låter det som rätt tjänst för dig? Ansök gärna redan idag då vi tillämpar löpande urval!

Läs mer och ansök
Company logo

Försäljningsadministratör

Administration / Göteborg

Din bil är ett helägt dotterbolag till Porsche Holding och representerar varumärkena Volkswagen, Volkswagen Transportbilar, Skoda, Audi, Seat och Porsche. Företaget består av totalt 45 anläggningar och ca 2 100 medarbetare. Din bil är uppdelade på tre områden; Stockholm, Göteborg och Syd. Just nu söker Din bil i Göteborg, försäljningsadministratör att stärka upp teamet med. Tjänsten är på heltid med start omgående eller så snart som möjligt. I rollen kommer du få möjlighet att arbeta på en mindre avdelning i en större organisation. Du kommer arbeta med kunniga och lösningsorienterade kollegor och få ta stort eget ansvar. Låter detta som en roll för dig? Vi på Studentwork arbetar med löpande urval och ser fram emot din ansökan redan idag!

Läs mer och ansök
Company logo

Orderplanerare på heltid

Administration / Göteborg

Aros electronics provides solutions for motors and drives. We develop and produce totally integrated electronic solutions, from design to finished product, for customer unique industrial and vehicle applications. Vi söker nu för Aros Electronics räkning efter en orderplanerare som kan börja omgående. Tjänsten är på heltid och kontoret är beläget i Mölndal. Vi arbetar med ett löpande urval vilket innebär att rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Läs mer och ansök
Company logo

Ordermottagare till Zander & Ingeström i Täby

Administration / Stockholm

Zander & Ingeström är ett av de ledande företagen inom pump- och värmeteknik. De strävar alltid efter att vara ditt bästa alternativ vid val av produkter och processer.

Läs mer och ansök
Company logo

Deltidsarbete som orderplockare!

Logistik / Stockholm

Vi söker dig som vill arbeta deltid som orderplockare i Stockholm. Inledningsvis kommer detta att vara ett konsultuppdrag på 3 månader via oss på Studentwork men finns stora chanser till förlängning i uppdraget.

Läs mer och ansök
Company logo

Jr Compositor

IT och Telecom / Göteborg

RapidImages is a digital company focusing on visual digitalization and has been a pioneer in the shift from traditional photo to 3D production. Our projects are creative and exciting for market leading companies around the world and across a variety of industries. The company is currently expanding and is located in the cultural- and industrial significant building Sockerbruket in Göteborg. In 2005 we started as a young tech company – during the years we quickly became a pioneer in replacing traditional photo and film production with innovative 3D based technology and scalable creativity. Today we're a one-stop shop for data driven digitalisation of touchpoints across the customer journey - everyday, we combine creativity, technology and smart ideas to create the best possible product experience for people around the globe. Rapid Images has about 90 brilliant talents located in Gothenburg, Åmål, Malmö and Stockholm.

Läs mer och ansök
Company logo

Kundservicemedarbetare

IT och Telecom / Norrköping

Telia är en nordisk teleoperatör. Telia Sverige har cirka 6000 duktiga kollegor som möter miljontals kunder varje dag i världens mest uppkopplade länder. Telia är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. Är du en prestigelös person med ett stort intresse för försäljning, kundsamtal och service? Vill du vara med och bidra till Telias framgångar? I rollen som kundservicemedarbetare får du chansen att göra just det, och samtidigt ha ett väldigt roligt och utvecklande jobb. Sök redan idag!

Läs mer och ansök
Visa alla jobb

Skicka ett meddelande till oss!

Vi ser fram emot att höra från dig.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jobbsökande? Prenumerera på vårt Graduates Nyhetsbrev för att ta del av tips och artiklar som kan vara till hjälp för ditt jobbsökande. Dessutom får du våra lediga tjänster direkt till din mejl! Företag? Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna kring rekrytering och personaluthyrning med vårt B2B Nyhetsbrev.

Namn:*
E-post:*
Välj vilket nyhetsbrev du vill prenumerera på:*
För företag
För jobbsökare