• For applicants
  • For businesses

KÄNN DIG SOM EN VINNARE EFTER SEMESTERN

Publicerad den 24 januari 2020

Så är vi inne i augusti och många kommer tillbaka till jobbet efter en skön och lång ledighet. För en del personer kan det till och med vara svårt att väcka liv i sin semesterhjärna och hantera övergången mellan semester och jobb. Ta det lugnt! Det är helt normalt eftersom din kropp ställer in sig på en utmaning, så vi börjar helt enkelt från början - här är tipsen för att må bäst på jobbet med en perfekt start på en perfekt höst!


1. Välkommen tillbaka

Men kom inte tillbaka på måndag. I den mån det går, försök korta ner första arbetsveckan efter semestern. Att komma tillbaka en onsdag och få lite kortare vecka kan vara en mjukstart och bidra till att den där totala avsaknad av överblick och kontroll uteblir. När du ändå mjukstartar, se till att arbeta av sånt som har blivit liggande så att när du väl kickar igång igen på måndagen efter så är det nya friska tag som gäller.

2. Inte alla cylindrar på en och samma gång

Semester drar, med all rätt, ner tempot både mentalt och fysiskt (för de som inte gillar att sommarträna!). Du kommer förmodligen inte kunna börja jobba på samma toppnivå som när du är mitt upp i arbetet. Respektera i största mån ditt eget tempo och börja sakta men säkert, ingen tjänar på att du stressar upp dig själv och försöker uträtta stordåd redan första arbetsveckan efter semestern.

3. Bryt gamla mönster och gör nya vägar att vandra

Du kanske hade ett inrutat mönster som du var trött på? Som inte funkade? Nu efter semestern är det en perfekt tidpunkt att arbeta fram nya rutiner som du kan implementera. Försök felsöka, ta reda på hur du ska trivas och vad som funkar och inte funkar. Helt rätt tid för förändring som blir rutin innan allting har kommit igång på allvar och ta gärna hjälp av arbetskollegorna. Poddtips! Lyssna på David JP Philips, Ted Talks-gurun i kommunikation om att förändra sina egna beteenden.

4. Samtal vid kaffemaskinen

Förmodligen är du inte ensam om att tycka det känns lite svårt att komma tillbaka till jobbet efter semestern även om du är taggad på din uppgift. Nu ska man inte beklaga sig utan bara lufta sina tankar och funderingar vid kaffemaskinen. Prata om semestern, prata om att vara tillbaka på jobbet, höstens utmaningar och möjligheter - dela erfarenheter och tankar och hur man ska få jobbstarten att kännas rolig. Respektera också om andra inte vill prata, utan bara komma igång med arbetet. Alla har inte samma behov av att prata om sin semester, så märker du att någon kollega behöver vara ifred eller vill prata om annat, låt det vara. Silence can be golden…

5. Prioritera, prioritera, prioritera

Det finns alltid saker som är viktiga, viktigare och viktigast. Lägg upp en väl planerad prioritering efter semestern så du undviker att känna att du måste göra allting på en gång. Sätt upp personliga mål "idag ska jag göra punkt 1 och 2, hinner jag med punkt 3 är det bara bra." Men dra inte ner dig själv och försök hinna med 10 punkter på en gång. Att skriva ner sina mål och punkter är också ett bra sätt att få en överblick över vad som behövs göras, oavsett vilken sektor du arbetar inom så är det skönt att se vad som faktiskt behöver göras och att det blir gjort.

6. Fortsätt njut

Så, du jobbar igen? Men du kommer förmodligen fortfarande vara ledig helger/lediga dagar. Ta vara på dessa, njut av tillvaron och stressa inte. Grilla, ta promenader, träna, umgås med vänner och familj på den lediga tiden. Många dagar om året har vi ingen ledig tid eller semester alls så det gäller att lugnt och sansat ta vara på de stunder vi har.

7. Sätt upp mål

Semestern kanske är över för den här gången men oavsett om du ser fram emot en vecka i Thailand i december, veckan i januari med kompisarna i Alperna eller en weekend på ett spa i februari så kan det vara skönt att sätta upp små delmål eller större mål framöver. Så att alla, inklusive dig själv, har något att längta efter, se fram emot och som gör det värt att komma tillbaka till jobbet. Sätt även upp karriärmål, vad du vill ska hända under hösten och vintern, hur våren ser ut - det ska vara långsiktiga tankar om det du vill att det ska hända i ditt liv.

Så, nu är vi väl redo att bli vinnare efter semestern? Och söker du nytt jobb eller nya utmaningar hittar du alltid våra lediga tjänster här

 

Våra lediga tjänster

 

Ett urval av våra lediga tjänster

Company logo

Kontraktsadministratör till Boliden i Stockholm

Administration / Stockholm

Boliden AB är ett metallföretag med rötterna i Bolidengruvan, i Boliden i norra Västerbotten. Bolidens verksamhet är inriktad på de första stegen i förädlingskedjan som är prospektering, gruvbrytning och anrikning, smältning, raffinering samt återvinning. För deras räkning söker vi nu en kontraktsadministratör med start i mars 2020. Detta är en tillsvidareanställning med inledande provanställningsperiod.

Läs mer och ansök
Company logo

Retuschör

Media PR / Norrköping

Stadium är en av Europas största sportkedjor och vill inspirera samt ge fler människor möjligheten till ett aktivt liv. Stadiums grundstenar är energi, mod och team spirit vilka tillsammans med alla medarbetares passion och tävlingsanda har hjälpt företaget på sin tillväxtresa. Till sitt servicekontor i Norrköping har Stadium nu ett nytt behov av en retuschör för extrajobb med start omgående.

Läs mer och ansök
Company logo

Marknadsföring extrajobb / foto / grafisk design

Media PR / Stockholm

Bonava är en ledande bostadsutvecklare i norra Europa. Bonava har skapat hem och grannskap sedan 1930-talet. Bonava har 2 000 anställda med verksamhet i Sverige, Tyskland, Finland, Danmark, Norge, St Petersburg, Estland och Lettland och en omsättning på 14,5 miljarder kronor år 2017. Bonava är noterat på Nasdaq Stockholm.

Läs mer och ansök
Company logo

Vi söker en junior nätutvecklare till Ellevio!

Teknik / Karlstad

Ellevio är ett av Sveriges största elnätsföretag med 450 medarbetare i Stockholm och Karlstad. Våra värderingar pålitlighet, engagemang och utveckling styr allt vi gör. Genom långsiktiga satsningar och nya innovativa lösningar möjliggör vi energiomställningen och att Sveriges klimatmål kan uppnås. Med en pålitlig och stabil eldistribution skapar vi förutsättningar för att lamporna i hemmen lyser, att kylskåp och rulltrappor fungerar och att företag kan producera sina varor – 365 dagar om året, dygnet runt. Vi förbättrar därigenom livskvaliteten i över 940 000 hem och företag och för samhället i stort. Till sitt kontor i Karlstad har nu Ellevio ett behov av en junior nätutvecklare för start under våren.

Läs mer och ansök
Company logo

Fastighetsskötare

Fastighet / Stockholm

Corem är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och förädlar fastigheter i attraktiva logistikområden i Sverige samt Danmark. Det når dem genom att arbeta långsiktigt och vara en riktigt bra affärspartner till deras hyresgäster. Corem är noterat på Nasdaq Stockholm, Mid Cap med tre aktieslag, stamaktie av serie A, stamaktie av serie B samt preferensaktie.

Läs mer och ansök
Company logo

Systemadministratör/Linuxadministratör

IT och Telecom / Linköping

Med en tydlig vision, laganda och målet att tillhandahålla organisationer världen över med en flexibel och säker Linux-skrivbordslösning, är de nu redo att ta Cendio till nästa nivå! Cendio letar därför efter en kollega med tekniska färdigheter inom Linux som vill göra Cendios världsomspännande kunder ännu bättre! På Cendio får du möjlighet att arbeta med avancerad teknik, möta kompetenta kunder och hitta lösningar på utmanande problem. Cendio är stolta över vad de gör och älskar att leverera värde, vilket är en produkt som gör verklig skillnad för deras kunder, anställda och ägare. Som bolag och team arbetare de aktivt efter värdeorden; öppenhet, respekt, teamkänsla och ha roligt på jobbet. Cendio är övertygade om att framgångsfaktorn är att de tillsammans kontinuerligt arbetar med deras kultur och arbetsmiljö, både som individer och grupp. För Cendio är det viktigt att varje medarbetare har möjlighet till personlig utveckling, både professionellt och privat. Idag har Cendio 10 st anställda och har sitt kontor lättillgängligt i Mjärdevi, Linköping!

Läs mer och ansök
Company logo

Ekonom

Bank och finans / Kista

SevenDay Bank AB är ett av Finansinspektionen auktoriserat kreditmarknadsbolag med cirka 70 000 kunder. Bolaget ägs av den nordiska konsumentbanken Ekspres Bank. Deras affärsidé är att erbjuda enkla, prisvärda och lättillgängliga lån- och sparprodukter till konsumenter. Till deras kontor i norra Stockholm söker vi nu tre nya kollegor till en tjänst som kundansvarig. Två av rollerna är en rekrytering och den andra är ett vikariat på 12 månader. Rollen passar dig som har utbildning inom eller stort intresse för ekonomi och som trivs i en social och administrativ roll. Är du den vi söker? Sök redan idag!

Läs mer och ansök
Company logo

Norsktalande Marknadsundersökare

Försäljning och Marknadsföring / Göteborg

Vi söker nu för kunds räkning norsktalande marknadsundersökare för ett spännande uppdrag. Vår kund är väletablerade inom sin bransch och störst i Sverige på marknadsundersökningar. Är du en social och utåtriktad person kan du vara den vi söker!

Läs mer och ansök
Visa alla jobb

Skicka ett meddelande till oss!

Vi ser fram emot att höra från dig.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jobbsökande? Prenumerera på vårt Graduates Nyhetsbrev för att ta del av tips och artiklar som kan vara till hjälp för ditt jobbsökande. Dessutom får du våra lediga tjänster direkt till din mejl! Företag? Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna kring rekrytering och personaluthyrning med vårt B2B Nyhetsbrev.

Namn:*
E-post:*
Välj vilket nyhetsbrev du vill prenumerera på:*
För företag
För jobbsökare