• For businesses

IDENTIFIERA SOFT SKILLS OCH LYCKAS MED DIN REKRYTERING

Publicerad den 25 mars 2020

I de årliga trendspaningar som strömmade in innan årsskiftet var Soft Skills en av 2020 starkaste rekryteringstrender. Soft Skills har funnits med på topplistan bland efterfrågade färdigheter sedan en tid tillbaka och experter menar att det är ett kompetensbehov som är här för att stanna. Men samtidigt som efterfrågan ökar saknas tydliga processer för att identifiera dessa kompentenser under rekryteringen.

Enligt förra årets framtidsspaning från LinkedIn ansåg 92% av de tillfrågade att Soft Skills är lika viktiga eller viktigare än hard skills. 89% menar att avsaknaden av Soft Skills ofta leder till en dålig rekrytering. Över hälften uppger att de saknar metoder för att mäta kandidaters soft skills.

Om vi förstår vilka egenskaper som efterfrågas, är det också lättare att förstå varför dessa är svårare att identifiera. Soft skills, eller mjuka kompetenser, är personliga, ibland medfödda egenskaper så som grad av empati och social förmåga. Denna typ av kompetens krävs för mer kreativa, komplexa och analytiska arbetsuppgifter. LinkedIn har listat de Soft Skills som företag kommer ha störst behov av 2020. Då kommer kreativitet på första plats följt av övertalningsförmåga, samarbetsförmåga, flexibilitet, och emotionell intelligens.

Hard Skills - kompetenser som historiskt sätt dominerat på arbetsmarknaden är lättare att identifiera men också lättare att ersätta med hjälp av dagens teknologi. Dessa egenskaper är inlärningsbara och krävs vid mer tekniska arbetsuppgifter.  Tillskillnad från Soft Skills är Hard Skills lättare att visa på ett CV. Experter är oeniga om i vilken utsträckning mänsklig kompetens kommer behövas inom de arbetsområden där robotar är mer effektiva än människor. De arbetsuppgifter som kan utföras av artificiell intelligens har redan, och kommer så även i framtiden, att automatiseras.

Olika typer av psykometriska tester har blivit allt vanligare att använda vid rekrytering. Testerna används för att identifiera personlighetsdrag, styrkor och svagheter och övriga egenskaper som kan vara svåra att upptäcka under intervjutillfället.  Med personlighetstester går det att visa på huruvida kandidatens egenskaper och färdigheter ligger i linje med företagets kultur och värdering. Studentwork är samarbetspartner med Psycruit som möjliggör för oss att skapa egna onlinetester för rekryterings- och utvecklingsändamål. Testerna kan vi själva utforma  utifrån personlighetsdrag som motsvarar företagskulturen eller också finns redan färdiga frågor som fokuserar på drag relaterade till framgång i en specifik bransch eller roll. Nyfiken på Psycruit? Läs mer här!

Vi hjälper dig hitta rätt kompetens

Ett urval av våra lediga tjänster

Company logo

Modell till Stadium i Norrköping!

Media PR / Norrköping

Stadium är en av Europas största sportkedjor och vill inspirera samt ge fler människor möjligheten till ett aktivt liv. Stadiums grundstenar är energi, mod och team spirit vilka tillsammans med alla medarbetares passion och tävlingsanda har hjälpt företaget på sin tillväxtresa. Till Norrköping söker nu Stadium modeller som kan jobba extra vid behov. Stadium jobbar utifrån olika mått och storlekar och mer information ges om dessa vid intervjutillfälle.

Läs mer och ansök
Company logo

Säljare

Bank och finans / Stockholm

Arval AB är ett internationellt och spännande företag inom bil- och leasingbranschen som erbjuder företag opertionell- och fullserviceleasing. De har 6400 anställda i hela världen och deras Sverigekontor är i Danderyd där de sitter i fina lokaler nära Mörby centrum. Arval söker nu dig som är redo för nya utmaningar som Acqusition Executive. Låter det som rätt tjänst för dig? Ansök gärna redan idag då vi tillämpar löpande urval!

Läs mer och ansök
Company logo

Försäljningsadministratör

Administration / Göteborg

Din bil är ett helägt dotterbolag till Porsche Holding och representerar varumärkena Volkswagen, Volkswagen Transportbilar, Skoda, Audi, Seat och Porsche. Företaget består av totalt 45 anläggningar och ca 2 100 medarbetare. Din bil är uppdelade på tre områden; Stockholm, Göteborg och Syd. Just nu söker Din bil i Göteborg, försäljningsadministratör att stärka upp teamet med. Tjänsten är på heltid med start omgående eller så snart som möjligt. I rollen kommer du få möjlighet att arbeta på en mindre avdelning i en större organisation. Du kommer arbeta med kunniga och lösningsorienterade kollegor och få ta stort eget ansvar. Låter detta som en roll för dig? Vi på Studentwork arbetar med löpande urval och ser fram emot din ansökan redan idag!

Läs mer och ansök
Company logo

Orderplanerare på heltid

Administration / Göteborg

Aros electronics provides solutions for motors and drives. We develop and produce totally integrated electronic solutions, from design to finished product, for customer unique industrial and vehicle applications. Vi söker nu för Aros Electronics räkning efter en orderplanerare som kan börja omgående. Tjänsten är på heltid och kontoret är beläget i Mölndal. Vi arbetar med ett löpande urval vilket innebär att rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Läs mer och ansök
Company logo

Ordermottagare till Zander & Ingeström i Täby

Administration / Stockholm

Zander & Ingeström är ett av de ledande företagen inom pump- och värmeteknik. De strävar alltid efter att vara ditt bästa alternativ vid val av produkter och processer.

Läs mer och ansök
Company logo

Deltidsarbete som orderplockare!

Logistik / Stockholm

Vi söker dig som vill arbeta deltid som orderplockare i Stockholm. Inledningsvis kommer detta att vara ett konsultuppdrag på 3 månader via oss på Studentwork men finns stora chanser till förlängning i uppdraget.

Läs mer och ansök
Company logo

Jr Compositor

IT och Telecom / Göteborg

RapidImages is a digital company focusing on visual digitalization and has been a pioneer in the shift from traditional photo to 3D production. Our projects are creative and exciting for market leading companies around the world and across a variety of industries. The company is currently expanding and is located in the cultural- and industrial significant building Sockerbruket in Göteborg. In 2005 we started as a young tech company – during the years we quickly became a pioneer in replacing traditional photo and film production with innovative 3D based technology and scalable creativity. Today we're a one-stop shop for data driven digitalisation of touchpoints across the customer journey - everyday, we combine creativity, technology and smart ideas to create the best possible product experience for people around the globe. Rapid Images has about 90 brilliant talents located in Gothenburg, Åmål, Malmö and Stockholm.

Läs mer och ansök
Company logo

Kundservicemedarbetare

IT och Telecom / Norrköping

Telia är en nordisk teleoperatör. Telia Sverige har cirka 6000 duktiga kollegor som möter miljontals kunder varje dag i världens mest uppkopplade länder. Telia är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. Är du en prestigelös person med ett stort intresse för försäljning, kundsamtal och service? Vill du vara med och bidra till Telias framgångar? I rollen som kundservicemedarbetare får du chansen att göra just det, och samtidigt ha ett väldigt roligt och utvecklande jobb. Sök redan idag!

Läs mer och ansök
Visa alla jobb

Skicka ett meddelande till oss!

Vi ser fram emot att höra från dig.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jobbsökande? Prenumerera på vårt Graduates Nyhetsbrev för att ta del av tips och artiklar som kan vara till hjälp för ditt jobbsökande. Dessutom får du våra lediga tjänster direkt till din mejl! Företag? Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna kring rekrytering och personaluthyrning med vårt B2B Nyhetsbrev.

Namn:*
E-post:*
Välj vilket nyhetsbrev du vill prenumerera på:*
För företag
För jobbsökare