• For applicants
  • For businesses

GÖR JOBBET TILL DITT HAPPY PLACE

Publicerad den 24 januari 2020

Välmående och mental hälsa är något de flesta av oss eftersträvar och värdesätter. För att vi ska må bra är det naturligtvis viktigt att må bra på den plats där vi spenderar stor del av vår vakna tid, nämligen på jobbet. Forskningen visar att välmående anställda gör ett bättre jobb, har närmare relationer med sina kolleger och är stoltare över sitt arbete. Här listar vi 5 tips på hur du kan göra små förändringar som kommer göra att du mår bättre på jobbet!

Kredda, kredda, kredda

De flesta av oss blir stärkta av positiv feedback och får energi av att höra att våra jobbinsatser uppmärksammas och uppskattas. För mycket beröm är sällan ett bekymmer. Genom att synliggöra och kredda dina kolleger för deras prestationer kommer troligtvis både motivationen och stämningen på kontoret att öka.

Minimera missnöjet

Säkert känner du igen impulsen att klaga över saker som stör dig på jobbet. Kanske är klagostunden rentav ett stående inslag under kafferasten? Självklart är det viktigt att uppmärksamma relevanta problem och eventuella konflikter men det är inte alltid som missnöje är förankrad i något konkret. Fundera över den jobbrelaterade oro du känner och identifiera vilka problem du kan göra något åt, förslagsvis genom att ta upp situationen med din närmsta chef eller HR-ansvarige och försök undvika onödigt gnäll och gnissel.

Planera och prioritera

En vanlig orsak till varför vi inte mår bra på jobbet är på grund av stress och känslan av att vi inte hinner med det vi ska göra. Genom att planera din tid och strukturera upp dina mål och delmål kan du lättare medvetandegöra vart din tid tar vägen. Läs mer om hur du kan minska stressen och öka din produktivitet här!

Inkludera mera

En viktig förutsättning för att vi ska må bra är att vi känner oss inkluderade och delaktiga. I vilka situationer känner du dig som mest delaktig? Det är troligtvis i dessa som du även känner starkast engagemang och motivation.  Genom att själv tänka på att bjuda in och öppna upp för gemenskap kan du även vara en bidragande faktor för större välbefinnande för alla på jobbet.

Värdesätt dig själv och dina arbetsinsatser

Ibland kan en attitydförändring vara allt som behövs för att må bättre. Har du fastnat i ett mönster där du inte värdesätter dig själv och det du presterar på jobbet är det dags att tänka om. Även om inte alla arbetsuppgifter känns lika brännande eller högprioriterade är det viktigt att påminna sig själv om att man fyller en värdefull funktion och att ens prestationer har betydelse för andra.  

Välmående och lycka går ofta hand i hand och just lyckobegreppet berörs allt oftare i företagssammanhang. Enligt forskaren och trendanalytikern Henrik Larsson-Broman har lyckliga anställda 31 procents högre produktivitet och generar 37 procent mer i intäkter än sina mindre lyckliga medarbetare. En grundförutsättning för en välmående arbetsplats är rimlig arbetsbelastning. Det kan handla om att resurserna inte räcker till för de krav som ställs. Om ni som företag vill veta hur ni lättare kan hantera osäkerhet kring resursplanering av personal erbjuder vi konceptet Learn & Hire - en period att pröva på ett samarbete innan ni beslutar om anställning.

Läs mer om Learn & Hire 

 

Ett urval av våra lediga tjänster

Company logo

Kontraktsadministratör till Boliden i Stockholm

Administration / Stockholm

Boliden AB är ett metallföretag med rötterna i Bolidengruvan, i Boliden i norra Västerbotten. Bolidens verksamhet är inriktad på de första stegen i förädlingskedjan som är prospektering, gruvbrytning och anrikning, smältning, raffinering samt återvinning. För deras räkning söker vi nu en kontraktsadministratör med start i mars 2020. Detta är en tillsvidareanställning med inledande provanställningsperiod.

Läs mer och ansök
Company logo

Retuschör

Media PR / Norrköping

Stadium är en av Europas största sportkedjor och vill inspirera samt ge fler människor möjligheten till ett aktivt liv. Stadiums grundstenar är energi, mod och team spirit vilka tillsammans med alla medarbetares passion och tävlingsanda har hjälpt företaget på sin tillväxtresa. Till sitt servicekontor i Norrköping har Stadium nu ett nytt behov av en retuschör för extrajobb med start omgående.

Läs mer och ansök
Company logo

Marknadsföring extrajobb / foto / grafisk design

Media PR / Stockholm

Bonava är en ledande bostadsutvecklare i norra Europa. Bonava har skapat hem och grannskap sedan 1930-talet. Bonava har 2 000 anställda med verksamhet i Sverige, Tyskland, Finland, Danmark, Norge, St Petersburg, Estland och Lettland och en omsättning på 14,5 miljarder kronor år 2017. Bonava är noterat på Nasdaq Stockholm.

Läs mer och ansök
Company logo

Vi söker en junior nätutvecklare till Ellevio!

Teknik / Karlstad

Ellevio är ett av Sveriges största elnätsföretag med 450 medarbetare i Stockholm och Karlstad. Våra värderingar pålitlighet, engagemang och utveckling styr allt vi gör. Genom långsiktiga satsningar och nya innovativa lösningar möjliggör vi energiomställningen och att Sveriges klimatmål kan uppnås. Med en pålitlig och stabil eldistribution skapar vi förutsättningar för att lamporna i hemmen lyser, att kylskåp och rulltrappor fungerar och att företag kan producera sina varor – 365 dagar om året, dygnet runt. Vi förbättrar därigenom livskvaliteten i över 940 000 hem och företag och för samhället i stort. Till sitt kontor i Karlstad har nu Ellevio ett behov av en junior nätutvecklare för start under våren.

Läs mer och ansök
Company logo

Fastighetsskötare

Fastighet / Stockholm

Corem är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och förädlar fastigheter i attraktiva logistikområden i Sverige samt Danmark. Det når dem genom att arbeta långsiktigt och vara en riktigt bra affärspartner till deras hyresgäster. Corem är noterat på Nasdaq Stockholm, Mid Cap med tre aktieslag, stamaktie av serie A, stamaktie av serie B samt preferensaktie.

Läs mer och ansök
Company logo

Systemadministratör/Linuxadministratör

IT och Telecom / Linköping

Med en tydlig vision, laganda och målet att tillhandahålla organisationer världen över med en flexibel och säker Linux-skrivbordslösning, är de nu redo att ta Cendio till nästa nivå! Cendio letar därför efter en kollega med tekniska färdigheter inom Linux som vill göra Cendios världsomspännande kunder ännu bättre! På Cendio får du möjlighet att arbeta med avancerad teknik, möta kompetenta kunder och hitta lösningar på utmanande problem. Cendio är stolta över vad de gör och älskar att leverera värde, vilket är en produkt som gör verklig skillnad för deras kunder, anställda och ägare. Som bolag och team arbetare de aktivt efter värdeorden; öppenhet, respekt, teamkänsla och ha roligt på jobbet. Cendio är övertygade om att framgångsfaktorn är att de tillsammans kontinuerligt arbetar med deras kultur och arbetsmiljö, både som individer och grupp. För Cendio är det viktigt att varje medarbetare har möjlighet till personlig utveckling, både professionellt och privat. Idag har Cendio 10 st anställda och har sitt kontor lättillgängligt i Mjärdevi, Linköping!

Läs mer och ansök
Company logo

Ekonom

Bank och finans / Kista

SevenDay Bank AB är ett av Finansinspektionen auktoriserat kreditmarknadsbolag med cirka 70 000 kunder. Bolaget ägs av den nordiska konsumentbanken Ekspres Bank. Deras affärsidé är att erbjuda enkla, prisvärda och lättillgängliga lån- och sparprodukter till konsumenter. Till deras kontor i norra Stockholm söker vi nu tre nya kollegor till en tjänst som kundansvarig. Två av rollerna är en rekrytering och den andra är ett vikariat på 12 månader. Rollen passar dig som har utbildning inom eller stort intresse för ekonomi och som trivs i en social och administrativ roll. Är du den vi söker? Sök redan idag!

Läs mer och ansök
Company logo

Norsktalande Marknadsundersökare

Försäljning och Marknadsföring / Göteborg

Vi söker nu för kunds räkning norsktalande marknadsundersökare för ett spännande uppdrag. Vår kund är väletablerade inom sin bransch och störst i Sverige på marknadsundersökningar. Är du en social och utåtriktad person kan du vara den vi söker!

Läs mer och ansök
Visa alla jobb

Skicka ett meddelande till oss!

Vi ser fram emot att höra från dig.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jobbsökande? Prenumerera på vårt Graduates Nyhetsbrev för att ta del av tips och artiklar som kan vara till hjälp för ditt jobbsökande. Dessutom får du våra lediga tjänster direkt till din mejl! Företag? Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna kring rekrytering och personaluthyrning med vårt B2B Nyhetsbrev.

Namn:*
E-post:*
Välj vilket nyhetsbrev du vill prenumerera på:*
För företag
För jobbsökare