• For applicants
  • For businesses

GÖR JOBBET TILL DITT HAPPY PLACE

Publicerad den 13 november 2019

Välmående och mental hälsa är något de flesta av oss eftersträvar och värdesätter. För att vi ska må bra är det naturligtvis viktigt att må bra på den plats där vi spenderar stor del av vår vakna tid, nämligen på jobbet. Forskningen visar att välmående anställda gör ett bättre jobb, har närmare relationer med sina kolleger och är stoltare över sitt arbete. Här listar vi 5 tips på hur du kan göra små förändringar som kommer göra att du mår bättre på jobbet!

Kredda, kredda, kredda

De flesta av oss blir stärkta av positiv feedback och får energi av att höra att våra jobbinsatser uppmärksammas och uppskattas. För mycket beröm är sällan ett bekymmer. Genom att synliggöra och kredda dina kolleger för deras prestationer kommer troligtvis både motivationen och stämningen på kontoret att öka.

Minimera missnöjet

Säkert känner du igen impulsen att klaga över saker som stör dig på jobbet. Kanske är klagostunden rentav ett stående inslag under kafferasten? Självklart är det viktigt att uppmärksamma relevanta problem och eventuella konflikter men det är inte alltid som missnöje är förankrad i något konkret. Fundera över den jobbrelaterade oro du känner och identifiera vilka problem du kan göra något åt, förslagsvis genom att ta upp situationen med din närmsta chef eller HR-ansvarige och försök undvika onödigt gnäll och gnissel.

Planera och prioritera

En vanlig orsak till varför vi inte mår bra på jobbet är på grund av stress och känslan av att vi inte hinner med det vi ska göra. Genom att planera din tid och strukturera upp dina mål och delmål kan du lättare medvetandegöra vart din tid tar vägen. Läs mer om hur du kan minska stressen och öka din produktivitet här!

Inkludera mera

En viktig förutsättning för att vi ska må bra är att vi känner oss inkluderade och delaktiga. I vilka situationer känner du dig som mest delaktig? Det är troligtvis i dessa som du även känner starkast engagemang och motivation.  Genom att själv tänka på att bjuda in och öppna upp för gemenskap kan du även vara en bidragande faktor för större välbefinnande för alla på jobbet.

Värdesätt dig själv och dina arbetsinsatser

Ibland kan en attitydförändring vara allt som behövs för att må bättre. Har du fastnat i ett mönster där du inte värdesätter dig själv och det du presterar på jobbet är det dags att tänka om. Även om inte alla arbetsuppgifter känns lika brännande eller högprioriterade är det viktigt att påminna sig själv om att man fyller en värdefull funktion och att ens prestationer har betydelse för andra.  

Välmående och lycka går ofta hand i hand och just lyckobegreppet berörs allt oftare i företagssammanhang. Enligt forskaren och trendanalytikern Henrik Larsson-Broman har lyckliga anställda 31 procents högre produktivitet och generar 37 procent mer i intäkter än sina mindre lyckliga medarbetare. En grundförutsättning för en välmående arbetsplats är rimlig arbetsbelastning. Det kan handla om att resurserna inte räcker till för de krav som ställs. Om ni som företag vill veta hur ni lättare kan hantera osäkerhet kring resursplanering av personal erbjuder vi konceptet Learn & Hire - en period att pröva på ett samarbete innan ni beslutar om anställning.

Läs mer om Learn & Hire 

 

Ett urval av våra lediga tjänster

Company logo

Ingenjör

Teknik / Stockholm

Ellevio är ett av Sveriges största elnätsföretag med 490 medarbetare i Stockholm och Karlstad. Våra värderingar pålitlighet, engagemang och utveckling styr allt vi gör. Genom långsiktiga satsningar och nya innovativa lösningar möjliggör vi energiomställningen och att Sveriges klimatmål kan uppnås. Med en pålitlig och stabil eldistribution skapar vi förutsättningar för att lamporna i hemmen lyser, att kylskåp och rulltrappor fungerar och att företag kan producera sina varor – 365 dagar om året, dygnet runt. Vi förbättrar därigenom livskvaliteten i nära 960 000 hem och företag och för samhället i stort. För Ellevios räkning söker Studentwork nu en ytterligare konsult för att stärka upp deras avräkningsavdelning.

Läs mer och ansök
Company logo

Innesäljare till Stafjsö Valves!

Försäljning och Marknadsföring / Nyköping

Stafsjö Valves utvecklar, tillverkar och säljer högpresterande avstängningsventiler inom flertalet industrier och branscher. Företaget grundades 1666 och jobbar globalt mot ett 40-tal länder med slutkunder inom bland annat papper & massaframställning och gruvindustri. Stafsjö Valves omsätter idag ca 200 MSEK med gedigna tillväxtambitioner. Vill du också vara med på Stafsjö Valves utvecklingsresa och bli en del av deras team? Sök då tjänsten som innesäljare redan idag. Vi använder oss av ett löpande urval.

Läs mer och ansök
Company logo

Technical Customer Support

Försäljning och Marknadsföring / Jönköping

Till vår kunds räkning söker vi just nu en technical customer support!

Läs mer och ansök
Company logo

Kundansvarig / Ekonomi

Bank och finans / Kista

SevenDay Bank AB är ett av Finansinspektionen auktoriserat kreditmarknadsbolag med cirka 70 000 kunder. Bolaget ägs av den nordiska konsumentbanken Ekspres Bank. Deras affärsidé är att erbjuda enkla, prisvärda och lättillgängliga lån- och sparprodukter till konsumenter. Till deras kontor i norra Stockholm söker vi nu två nya kollegor till en tjänst som kundansvarig. Rollen passar dig som har utbildning inom eller stort intresse för ekonomi och som trivs i en social och administrativ roll. Är du den vi söker?

Läs mer och ansök
Company logo

Fordonsförare Spärrfärd

Logistik / Göteborg

Atritec är ett expansivt entreprenörsdrivet mätteknikbolag med bred erfarenhet inom både samhällsbyggnad och automation. På Atritec drivs vi av att effektivisera byggindustrin genom förbättrade processer och utveckling av digitala tjänster. Gemensamt för oss är ett stort passionerat intresse för teknik och utveckling. Hos oss får du möjligheten att jobba i ett tight team av drivna och duktiga specialister. Bolaget består idag av två delar, en tjänste-del bestående av mätteknikkonsulter, samt en teknik-del med utveckling.

Läs mer och ansök
Company logo

Ekonomiassistent student

Ekonomi / Stockholm

D&E Bearings är ett familjeägt och ägarstyrt bolag bildat 1966 som erbjuder ett av marknadens bredaste och mest välsorterade sortiment av glidlager, rullager, ledlager och tillhörande lagerprodukter. Dem har svenska rötter och finns förutom i Sverige även i Finland samt har återförsäljare i Polen. Just nu söker D&E Bearings en student som vill arbeta som ekonomiassistent till deras kontor beläget i Tumba! Vill du vara en del av ett härligt och familjärt team och få relevant erfarenhet till din utbildning? Då är detta tjänsten för dig! Välkommen med din ansökan redan idag!

Läs mer och ansök
Company logo

Administratör på heltid med omgående start

Administration / Malmö

Läs mer och ansök
Company logo

Teknisk orderadministratör

Försäljning och Marknadsföring / Kalmar

Till vår kunds räkning söker vi just nu en teknisk orderadministratör till Kalmar!

Läs mer och ansök
Visa alla jobb

Skicka ett meddelande till oss!

Vi ser fram emot att höra från dig.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jobbsökande? Prenumerera på vårt Graduates Nyhetsbrev för att ta del av tips och artiklar som kan vara till hjälp för ditt jobbsökande. Dessutom får du våra lediga tjänster direkt till din mejl! Företag? Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna kring rekrytering och personaluthyrning med vårt B2B Nyhetsbrev.

Namn:*
E-post:*
Välj vilket nyhetsbrev du vill prenumerera på:*
För företag
För jobbsökare