• For applicants
  • For businesses

GÖR JOBBET TILL DITT HAPPY PLACE

Publicerad den 25 mars 2020

Välmående och mental hälsa är något de flesta av oss eftersträvar och värdesätter. För att vi ska må bra är det naturligtvis viktigt att må bra på den plats där vi spenderar stor del av vår vakna tid, nämligen på jobbet. Forskningen visar att välmående anställda gör ett bättre jobb, har närmare relationer med sina kolleger och är stoltare över sitt arbete. Här listar vi 5 tips på hur du kan göra små förändringar som kommer göra att du mår bättre på jobbet!

Kredda, kredda, kredda

De flesta av oss blir stärkta av positiv feedback och får energi av att höra att våra jobbinsatser uppmärksammas och uppskattas. För mycket beröm är sällan ett bekymmer. Genom att synliggöra och kredda dina kolleger för deras prestationer kommer troligtvis både motivationen och stämningen på kontoret att öka.

Minimera missnöjet

Säkert känner du igen impulsen att klaga över saker som stör dig på jobbet. Kanske är klagostunden rentav ett stående inslag under kafferasten? Självklart är det viktigt att uppmärksamma relevanta problem och eventuella konflikter men det är inte alltid som missnöje är förankrad i något konkret. Fundera över den jobbrelaterade oro du känner och identifiera vilka problem du kan göra något åt, förslagsvis genom att ta upp situationen med din närmsta chef eller HR-ansvarige och försök undvika onödigt gnäll och gnissel.

Planera och prioritera

En vanlig orsak till varför vi inte mår bra på jobbet är på grund av stress och känslan av att vi inte hinner med det vi ska göra. Genom att planera din tid och strukturera upp dina mål och delmål kan du lättare medvetandegöra vart din tid tar vägen. Läs mer om hur du kan minska stressen och öka din produktivitet här!

Inkludera mera

En viktig förutsättning för att vi ska må bra är att vi känner oss inkluderade och delaktiga. I vilka situationer känner du dig som mest delaktig? Det är troligtvis i dessa som du även känner starkast engagemang och motivation.  Genom att själv tänka på att bjuda in och öppna upp för gemenskap kan du även vara en bidragande faktor för större välbefinnande för alla på jobbet.

Värdesätt dig själv och dina arbetsinsatser

Ibland kan en attitydförändring vara allt som behövs för att må bättre. Har du fastnat i ett mönster där du inte värdesätter dig själv och det du presterar på jobbet är det dags att tänka om. Även om inte alla arbetsuppgifter känns lika brännande eller högprioriterade är det viktigt att påminna sig själv om att man fyller en värdefull funktion och att ens prestationer har betydelse för andra.  

Välmående och lycka går ofta hand i hand och just lyckobegreppet berörs allt oftare i företagssammanhang. Enligt forskaren och trendanalytikern Henrik Larsson-Broman har lyckliga anställda 31 procents högre produktivitet och generar 37 procent mer i intäkter än sina mindre lyckliga medarbetare. En grundförutsättning för en välmående arbetsplats är rimlig arbetsbelastning. Det kan handla om att resurserna inte räcker till för de krav som ställs. Om ni som företag vill veta hur ni lättare kan hantera osäkerhet kring resursplanering av personal erbjuder vi konceptet Learn & Hire - en period att pröva på ett samarbete innan ni beslutar om anställning.

Läs mer om Learn & Hire 

 

Ett urval av våra lediga tjänster

Company logo

Modell till Stadium i Norrköping!

Media PR / Norrköping

Stadium är en av Europas största sportkedjor och vill inspirera samt ge fler människor möjligheten till ett aktivt liv. Stadiums grundstenar är energi, mod och team spirit vilka tillsammans med alla medarbetares passion och tävlingsanda har hjälpt företaget på sin tillväxtresa. Till Norrköping söker nu Stadium modeller som kan jobba extra vid behov. Stadium jobbar utifrån olika mått och storlekar och mer information ges om dessa vid intervjutillfälle.

Läs mer och ansök
Company logo

Säljare

Bank och finans / Stockholm

Arval AB är ett internationellt och spännande företag inom bil- och leasingbranschen som erbjuder företag opertionell- och fullserviceleasing. De har 6400 anställda i hela världen och deras Sverigekontor är i Danderyd där de sitter i fina lokaler nära Mörby centrum. Arval söker nu dig som är redo för nya utmaningar som Acqusition Executive. Låter det som rätt tjänst för dig? Ansök gärna redan idag då vi tillämpar löpande urval!

Läs mer och ansök
Company logo

Försäljningsadministratör

Administration / Göteborg

Din bil är ett helägt dotterbolag till Porsche Holding och representerar varumärkena Volkswagen, Volkswagen Transportbilar, Skoda, Audi, Seat och Porsche. Företaget består av totalt 45 anläggningar och ca 2 100 medarbetare. Din bil är uppdelade på tre områden; Stockholm, Göteborg och Syd. Just nu söker Din bil i Göteborg, försäljningsadministratör att stärka upp teamet med. Tjänsten är på heltid med start omgående eller så snart som möjligt. I rollen kommer du få möjlighet att arbeta på en mindre avdelning i en större organisation. Du kommer arbeta med kunniga och lösningsorienterade kollegor och få ta stort eget ansvar. Låter detta som en roll för dig? Vi på Studentwork arbetar med löpande urval och ser fram emot din ansökan redan idag!

Läs mer och ansök
Company logo

Orderplanerare på heltid

Administration / Göteborg

Aros electronics provides solutions for motors and drives. We develop and produce totally integrated electronic solutions, from design to finished product, for customer unique industrial and vehicle applications. Vi söker nu för Aros Electronics räkning efter en orderplanerare som kan börja omgående. Tjänsten är på heltid och kontoret är beläget i Mölndal. Vi arbetar med ett löpande urval vilket innebär att rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Läs mer och ansök
Company logo

Ordermottagare till Zander & Ingeström i Täby

Administration / Stockholm

Zander & Ingeström är ett av de ledande företagen inom pump- och värmeteknik. De strävar alltid efter att vara ditt bästa alternativ vid val av produkter och processer.

Läs mer och ansök
Company logo

Deltidsarbete som orderplockare!

Logistik / Stockholm

Vi söker dig som vill arbeta deltid som orderplockare i Stockholm. Inledningsvis kommer detta att vara ett konsultuppdrag på 3 månader via oss på Studentwork men finns stora chanser till förlängning i uppdraget.

Läs mer och ansök
Company logo

Jr Compositor

IT och Telecom / Göteborg

RapidImages is a digital company focusing on visual digitalization and has been a pioneer in the shift from traditional photo to 3D production. Our projects are creative and exciting for market leading companies around the world and across a variety of industries. The company is currently expanding and is located in the cultural- and industrial significant building Sockerbruket in Göteborg. In 2005 we started as a young tech company – during the years we quickly became a pioneer in replacing traditional photo and film production with innovative 3D based technology and scalable creativity. Today we're a one-stop shop for data driven digitalisation of touchpoints across the customer journey - everyday, we combine creativity, technology and smart ideas to create the best possible product experience for people around the globe. Rapid Images has about 90 brilliant talents located in Gothenburg, Åmål, Malmö and Stockholm.

Läs mer och ansök
Company logo

Kundservicemedarbetare

IT och Telecom / Norrköping

Telia är en nordisk teleoperatör. Telia Sverige har cirka 6000 duktiga kollegor som möter miljontals kunder varje dag i världens mest uppkopplade länder. Telia är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. Är du en prestigelös person med ett stort intresse för försäljning, kundsamtal och service? Vill du vara med och bidra till Telias framgångar? I rollen som kundservicemedarbetare får du chansen att göra just det, och samtidigt ha ett väldigt roligt och utvecklande jobb. Sök redan idag!

Läs mer och ansök
Visa alla jobb

Skicka ett meddelande till oss!

Vi ser fram emot att höra från dig.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jobbsökande? Prenumerera på vårt Graduates Nyhetsbrev för att ta del av tips och artiklar som kan vara till hjälp för ditt jobbsökande. Dessutom får du våra lediga tjänster direkt till din mejl! Företag? Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna kring rekrytering och personaluthyrning med vårt B2B Nyhetsbrev.

Namn:*
E-post:*
Välj vilket nyhetsbrev du vill prenumerera på:*
För företag
För jobbsökare