• For applicants
  • For businesses

GÖR DIG REDO FÖR FRAMTIDENS ARBETSPLATS

Publicerad den 13 november 2019

Hur kan vi möjliggöra vår bästa tänkbara arbetsdag? Vad kan medarbetare förvänta sig av sin arbetsplats och vad kan arbetsgivare göra för att möta kraven? I och med digitaliseringen har arbetssättet förändrats och moderniseras och idag är arbetet inte längre en fysisk plats vi måste gå till.

Så länge arbetsuppgifterna utförs och vi når våra mål spelar det ingen roll var eller när vi jobbar. Eller? En av årets talare vid HR-dagarna 2019 var kommunikations- och ledarskapsforskaren Lena Lid Falkman. Hon menar att nya synsätt på arbetslivet ställer höga krav på såväl ledarskap som självledarskap. För arbetsgivare presenterar hon en modell för smart ledarskap:

Socialt och kommunikativt.
Möten – Båda formella och informella, virtuella och fysiska i syfte att skapa starka team.
Anpassat efter individ och situation
Resultatinriktat – se till att medarbetare har rätt förutsättningar för att nå sina mål
Tydligt och begripligt  

Men även du som anställd som vill, och kan, utnyttja gränslösheten som digitaliseringen erbjuder måste kunna ta ansvar för ditt arbetssätt. Hur sätter du dina mål och når du dina resultat? Hur använder du alternativa arbetsplatser utanför kontoret och kan du hantera det förtroende som ditt jobb har gett dig? Du som jobbar platsoberoende med hjälp av digitala verktyg benämns idag allt oftare som en digital nomad. Det här var något som en annan av HR-dagarnas talare lyfte fram. Emelie Fågelstedt, digital strateg och medgrundare till nätverket Svenska Nomader listar 3 faktorer som gör att folk vill vara digitala nomader:

  • Frihet: Flexibiliteten och möjligheten att själv få bestämma när och var jobbet utförs. Enligt en undersökning utförd av Linkedin tycker 72% att flexibilitet i arbetslivet är viktigt.
  • Work-life balance: Det ska vara möjligt att jobba heltid och samtidigt hinna hämta sina barn i tid eller syssla med en hobby. Man vill helt enkelt anpassa jobbet efter livet och inte livet efter jobbet.
  • Meningsfullhet: Om du själv får lov att sy ihop din egen tillvaro och vardag har det visat sig att du har lättare att se syftet i ditt arbete och känner mer meningsfullhet i det du gör.

Inom 15 år väntas upp mot en miljard personer jobba som digitala nomader, så hur ska företag förbereda sig? Emelie tipsar:  

  1. Ha en giggstrategi: Arbetsmarknadstrenden där fasta anställningar alltmer ersätts av kortare uppdrag som utförs av konsulter och frilansare kallas gig-ekonomin. Var medveten om suget efter projektanställning snarare än fastanställning och ha en strategi för hur ni ska kunna inkludera giggare i er verksamhet.
  2. Inkludera hela teamet: Även om inte alla medarbetare alltid är på plats på kontoret är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Utnyttja tekniken som finns och se till att alltid bjuda in till möten med möjlighet att ansluta via en länk och var noga med att nå ut med all information, även till de som jobbar hemifrån.
  3. Tänk kring flexibiliteten på ert företag: Hur jobbar ni med flexibla lösningar och hur bemöter ni den medarbetare som vill arbeta på distans? För att vara en attraktiv arbetsplats för morgondagens arbetstagare krävs en tillåtande arbetskultur där digitala nomader omfamnas. 

Studentwork var på plats på HR-dagarna och gav en sneak-peak på vår stora onboarding-rapport. Ni som besökte oss hade möjlighet att boka in en dragning av hela vår undersökning där ni som företag får reda på vår målgrupps tankar och förväntningar på onboarding-processen. Är du nyfiken på hur en lyckad och strukturerad onboarding genomförs?

Boka möte med oss!

 

Ett urval av våra lediga tjänster

Company logo

Ingenjör

Teknik / Stockholm

Ellevio är ett av Sveriges största elnätsföretag med 490 medarbetare i Stockholm och Karlstad. Våra värderingar pålitlighet, engagemang och utveckling styr allt vi gör. Genom långsiktiga satsningar och nya innovativa lösningar möjliggör vi energiomställningen och att Sveriges klimatmål kan uppnås. Med en pålitlig och stabil eldistribution skapar vi förutsättningar för att lamporna i hemmen lyser, att kylskåp och rulltrappor fungerar och att företag kan producera sina varor – 365 dagar om året, dygnet runt. Vi förbättrar därigenom livskvaliteten i nära 960 000 hem och företag och för samhället i stort. För Ellevios räkning söker Studentwork nu en ytterligare konsult för att stärka upp deras avräkningsavdelning.

Läs mer och ansök
Company logo

Innesäljare till Stafjsö Valves!

Försäljning och Marknadsföring / Nyköping

Stafsjö Valves utvecklar, tillverkar och säljer högpresterande avstängningsventiler inom flertalet industrier och branscher. Företaget grundades 1666 och jobbar globalt mot ett 40-tal länder med slutkunder inom bland annat papper & massaframställning och gruvindustri. Stafsjö Valves omsätter idag ca 200 MSEK med gedigna tillväxtambitioner. Vill du också vara med på Stafsjö Valves utvecklingsresa och bli en del av deras team? Sök då tjänsten som innesäljare redan idag. Vi använder oss av ett löpande urval.

Läs mer och ansök
Company logo

Technical Customer Support

Försäljning och Marknadsföring / Jönköping

Till vår kunds räkning söker vi just nu en technical customer support!

Läs mer och ansök
Company logo

Kundansvarig / Ekonomi

Bank och finans / Kista

SevenDay Bank AB är ett av Finansinspektionen auktoriserat kreditmarknadsbolag med cirka 70 000 kunder. Bolaget ägs av den nordiska konsumentbanken Ekspres Bank. Deras affärsidé är att erbjuda enkla, prisvärda och lättillgängliga lån- och sparprodukter till konsumenter. Till deras kontor i norra Stockholm söker vi nu två nya kollegor till en tjänst som kundansvarig. Rollen passar dig som har utbildning inom eller stort intresse för ekonomi och som trivs i en social och administrativ roll. Är du den vi söker?

Läs mer och ansök
Company logo

Fordonsförare Spärrfärd

Logistik / Göteborg

Atritec är ett expansivt entreprenörsdrivet mätteknikbolag med bred erfarenhet inom både samhällsbyggnad och automation. På Atritec drivs vi av att effektivisera byggindustrin genom förbättrade processer och utveckling av digitala tjänster. Gemensamt för oss är ett stort passionerat intresse för teknik och utveckling. Hos oss får du möjligheten att jobba i ett tight team av drivna och duktiga specialister. Bolaget består idag av två delar, en tjänste-del bestående av mätteknikkonsulter, samt en teknik-del med utveckling.

Läs mer och ansök
Company logo

Ekonomiassistent student

Ekonomi / Stockholm

D&E Bearings är ett familjeägt och ägarstyrt bolag bildat 1966 som erbjuder ett av marknadens bredaste och mest välsorterade sortiment av glidlager, rullager, ledlager och tillhörande lagerprodukter. Dem har svenska rötter och finns förutom i Sverige även i Finland samt har återförsäljare i Polen. Just nu söker D&E Bearings en student som vill arbeta som ekonomiassistent till deras kontor beläget i Tumba! Vill du vara en del av ett härligt och familjärt team och få relevant erfarenhet till din utbildning? Då är detta tjänsten för dig! Välkommen med din ansökan redan idag!

Läs mer och ansök
Company logo

Administratör på heltid med omgående start

Administration / Malmö

Läs mer och ansök
Company logo

Teknisk orderadministratör

Försäljning och Marknadsföring / Kalmar

Till vår kunds räkning söker vi just nu en teknisk orderadministratör till Kalmar!

Läs mer och ansök
Visa alla jobb

Skicka ett meddelande till oss!

Vi ser fram emot att höra från dig.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jobbsökande? Prenumerera på vårt Graduates Nyhetsbrev för att ta del av tips och artiklar som kan vara till hjälp för ditt jobbsökande. Dessutom får du våra lediga tjänster direkt till din mejl! Företag? Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna kring rekrytering och personaluthyrning med vårt B2B Nyhetsbrev.

Namn:*
E-post:*
Välj vilket nyhetsbrev du vill prenumerera på:*
För företag
För jobbsökare