• For applicants
  • For businesses

GÖR DIG REDO FÖR FRAMTIDENS ARBETSPLATS

Publicerad den 25 mars 2020

Hur kan vi möjliggöra vår bästa tänkbara arbetsdag? Vad kan medarbetare förvänta sig av sin arbetsplats och vad kan arbetsgivare göra för att möta kraven? I och med digitaliseringen har arbetssättet förändrats och moderniseras och idag är arbetet inte längre en fysisk plats vi måste gå till.

Så länge arbetsuppgifterna utförs och vi når våra mål spelar det ingen roll var eller när vi jobbar. Eller? En av årets talare vid HR-dagarna var kommunikations- och ledarskapsforskaren Lena Lid Falkman. Hon menar att nya synsätt på arbetslivet ställer höga krav på såväl ledarskap som självledarskap. För arbetsgivare presenterar hon en modell för smart ledarskap:

Socialt och kommunikativt.
Möten – Båda formella och informella, virtuella och fysiska i syfte att skapa starka team.
Anpassat efter individ och situation
Resultatinriktat – se till att medarbetare har rätt förutsättningar för att nå sina mål
Tydligt och begripligt  

Kompetenssäkra ditt företag med den nya generationen redan idag!
Beställ en kostnadsfri offert

Men även du som anställd som vill, och kan, utnyttja gränslösheten som digitaliseringen erbjuder måste kunna ta ansvar för ditt arbetssätt. Hur sätter du dina mål och når du dina resultat? Hur använder du alternativa arbetsplatser utanför kontoret och kan du hantera det förtroende som ditt jobb har gett dig? Du som jobbar platsoberoende med hjälp av digitala verktyg benämns idag allt oftare som en digital nomad. Det här var något som en annan av HR-dagarnas talare lyfte fram. Emelie Fågelstedt, digital strateg och medgrundare till nätverket Svenska Nomader listar 3 faktorer som gör att folk vill vara digitala nomader:

  • Frihet: Flexibiliteten och möjligheten att själv få bestämma när och var jobbet utförs. Enligt en undersökning utförd av Linkedin tycker 72% att flexibilitet i arbetslivet är viktigt.
  • Work-life balance: Det ska vara möjligt att jobba heltid och samtidigt hinna hämta sina barn i tid eller syssla med en hobby. Man vill helt enkelt anpassa jobbet efter livet och inte livet efter jobbet.
  • Meningsfullhet: Om du själv får lov att sy ihop din egen tillvaro och vardag har det visat sig att du har lättare att se syftet i ditt arbete och känner mer meningsfullhet i det du gör.

Inom 15 år väntas upp mot en miljard personer jobba som digitala nomader, så hur ska företag förbereda sig? Emelie tipsar:  

  1. Ha en giggstrategi: Arbetsmarknadstrenden där fasta anställningar alltmer ersätts av kortare uppdrag som utförs av konsulter och frilansare kallas gig-ekonomin. Var medveten om suget efter projektanställning snarare än fastanställning och ha en strategi för hur ni ska kunna inkludera giggare i er verksamhet.
  2. Inkludera hela teamet: Även om inte alla medarbetare alltid är på plats på kontoret är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Utnyttja tekniken som finns och se till att alltid bjuda in till möten med möjlighet att ansluta via en länk och var noga med att nå ut med all information, även till de som jobbar hemifrån.
  3. Tänk kring flexibiliteten på ert företag: Hur jobbar ni med flexibla lösningar och hur bemöter ni den medarbetare som vill arbeta på distans? För att vara en attraktiv arbetsplats för morgondagens arbetstagare krävs en tillåtande arbetskultur där digitala nomader omfamnas. 

Studentwork var på plats på HR-dagarna och gav en sneak-peak på vår stora onboarding-rapport. Är du nyfiken på hur en lyckad och strukturerad onboarding genomförs? Kontakta oss redan idag! 

Ladda ner vår Onboarding-rapport här

 

Ett urval av våra lediga tjänster

Company logo

Modell till Stadium i Norrköping!

Media PR / Norrköping

Stadium är en av Europas största sportkedjor och vill inspirera samt ge fler människor möjligheten till ett aktivt liv. Stadiums grundstenar är energi, mod och team spirit vilka tillsammans med alla medarbetares passion och tävlingsanda har hjälpt företaget på sin tillväxtresa. Till Norrköping söker nu Stadium modeller som kan jobba extra vid behov. Stadium jobbar utifrån olika mått och storlekar och mer information ges om dessa vid intervjutillfälle.

Läs mer och ansök
Company logo

Säljare

Bank och finans / Stockholm

Arval AB är ett internationellt och spännande företag inom bil- och leasingbranschen som erbjuder företag opertionell- och fullserviceleasing. De har 6400 anställda i hela världen och deras Sverigekontor är i Danderyd där de sitter i fina lokaler nära Mörby centrum. Arval söker nu dig som är redo för nya utmaningar som Acqusition Executive. Låter det som rätt tjänst för dig? Ansök gärna redan idag då vi tillämpar löpande urval!

Läs mer och ansök
Company logo

Försäljningsadministratör

Administration / Göteborg

Din bil är ett helägt dotterbolag till Porsche Holding och representerar varumärkena Volkswagen, Volkswagen Transportbilar, Skoda, Audi, Seat och Porsche. Företaget består av totalt 45 anläggningar och ca 2 100 medarbetare. Din bil är uppdelade på tre områden; Stockholm, Göteborg och Syd. Just nu söker Din bil i Göteborg, försäljningsadministratör att stärka upp teamet med. Tjänsten är på heltid med start omgående eller så snart som möjligt. I rollen kommer du få möjlighet att arbeta på en mindre avdelning i en större organisation. Du kommer arbeta med kunniga och lösningsorienterade kollegor och få ta stort eget ansvar. Låter detta som en roll för dig? Vi på Studentwork arbetar med löpande urval och ser fram emot din ansökan redan idag!

Läs mer och ansök
Company logo

Orderplanerare på heltid

Administration / Göteborg

Aros electronics provides solutions for motors and drives. We develop and produce totally integrated electronic solutions, from design to finished product, for customer unique industrial and vehicle applications. Vi söker nu för Aros Electronics räkning efter en orderplanerare som kan börja omgående. Tjänsten är på heltid och kontoret är beläget i Mölndal. Vi arbetar med ett löpande urval vilket innebär att rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Läs mer och ansök
Company logo

Ordermottagare till Zander & Ingeström i Täby

Administration / Stockholm

Zander & Ingeström är ett av de ledande företagen inom pump- och värmeteknik. De strävar alltid efter att vara ditt bästa alternativ vid val av produkter och processer.

Läs mer och ansök
Company logo

Deltidsarbete som orderplockare!

Logistik / Stockholm

Vi söker dig som vill arbeta deltid som orderplockare i Stockholm. Inledningsvis kommer detta att vara ett konsultuppdrag på 3 månader via oss på Studentwork men finns stora chanser till förlängning i uppdraget.

Läs mer och ansök
Company logo

Jr Compositor

IT och Telecom / Göteborg

RapidImages is a digital company focusing on visual digitalization and has been a pioneer in the shift from traditional photo to 3D production. Our projects are creative and exciting for market leading companies around the world and across a variety of industries. The company is currently expanding and is located in the cultural- and industrial significant building Sockerbruket in Göteborg. In 2005 we started as a young tech company – during the years we quickly became a pioneer in replacing traditional photo and film production with innovative 3D based technology and scalable creativity. Today we're a one-stop shop for data driven digitalisation of touchpoints across the customer journey - everyday, we combine creativity, technology and smart ideas to create the best possible product experience for people around the globe. Rapid Images has about 90 brilliant talents located in Gothenburg, Åmål, Malmö and Stockholm.

Läs mer och ansök
Company logo

Kundservicemedarbetare

IT och Telecom / Norrköping

Telia är en nordisk teleoperatör. Telia Sverige har cirka 6000 duktiga kollegor som möter miljontals kunder varje dag i världens mest uppkopplade länder. Telia är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. Är du en prestigelös person med ett stort intresse för försäljning, kundsamtal och service? Vill du vara med och bidra till Telias framgångar? I rollen som kundservicemedarbetare får du chansen att göra just det, och samtidigt ha ett väldigt roligt och utvecklande jobb. Sök redan idag!

Läs mer och ansök
Visa alla jobb

Skicka ett meddelande till oss!

Vi ser fram emot att höra från dig.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jobbsökande? Prenumerera på vårt Graduates Nyhetsbrev för att ta del av tips och artiklar som kan vara till hjälp för ditt jobbsökande. Dessutom får du våra lediga tjänster direkt till din mejl! Företag? Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna kring rekrytering och personaluthyrning med vårt B2B Nyhetsbrev.

Namn:*
E-post:*
Välj vilket nyhetsbrev du vill prenumerera på:*
För företag
För jobbsökare