• For applicants

EN INBLICK I KONSULTROLLEN

Publicerad den 29 december 2019

Alice Ekstrand är en av många som har upptäckt fördelarna med att jobba som konsult. Hennes karriärresa började på Ellevio 2016 då hon anställdes som sommarjobbande konsult via Studentwork. Knappt ett år senare blev hon fast anställd och nu ger Alice oss en inblick i hur det kan gå till när du väljer att börja din karriär som konsult.

”Att komma in som sommarjobbare var en otroligt bra möjlighet för mig att bekanta mig med företaget. Successivt lärde jag mig alltmer och fick mer avancerade arbetsuppgifter”.

Hur har din resa sett ut?
Jag pluggade till civilingenjör i Energisystem vid Uppsala Universitet och sökte därefter sommarjobb på Ellevio via Studentwork. Sedan dess har jag haft olika roller på Ellevio och idag jobbar jag som investeringskoordinator i gruppen Strategisk Nätanalys.

Vad innebär din roll på Ellevio idag?
Det är en allmänt koordinerande och stödjande roll till andra avdelningar och deras chefer på Ellevio. I rollen är jag bland annat ansvarig för investeringsprocessen på Ellevio vilket innebär att jag planerar mötesstruktur, är ett tekniskt/ekonomiskt stöd till organisation vid planering av projekt, styrning av möten samt uppföljning. Jag har ett förvaltningsansvar av Ellevios lönsamhetskalkyl och ett utbildningsansvar inom intäktsreglering, investeringsbeslutsprocessen och den ekonomiska kalkylen.

Hur kom det sig att du valde att jobba som konsult? 
Oavsett om det är sommarjobb eller ett konsultjobb som sträcker sig över en längre tid så är det en vanlig ingång till många företag, det är ett tillfälle för chefer och konsulter att lära känna varandra och om konsultuppdraget går bra finns det ofta stora möjligheter till fast anställning.

Vilka är fördelarna med att jobba som konsult?
Konsultrollen var först och främst en enorm fördel för mig när jag sedan sökte fast anställning på samma avdelning. Då visste cheferna vem jag var och tyckte att jag gav ett seriöst och positivt intryck. En annan fördel är att du får chansen att testa på en anställning och se om du tycker den är intressant och om den passar dig som person. Om intresse finns och du gör ett bra jobb erbjuds vanligen möjlighet till rekrytering.

Vilka nackdelar har du reflekterat över?
Jag har inte känt av så många nackdelar men en är ju att du inte har samma förmåner som, i mitt fall, på Ellevio, då du är anställd på timme. Samtidigt får du chans till förhandling om lönenivåer m.m. när du vid ett senare rekryteringstillfälle blir anställd. Då har du samlat på dig erfarenheter och värden som konsult och är redan inkörd i företaget. Då har du en mer slagkraftig profil!

Hur upplevde du stödet under din tid som konsult?
Jag kände att Studenwork genuint brydde sig om min arbetssituation och kommande karriärmöjligheter. När mitt intresse för att jobba på heltid på Ellevio väcktes fick jag hjälp med rätt kontakter från Studentwork vilket var ett jättebra stöd. Jag skulle absolut rekommendera unga i början av karriären att jobba som konsult!  

Vilka är dina främsta drivkrafter? 
Jag trivs i ett klimat där jag blir utmanad och får chansen till personlig utveckling. En av mina styrkor är kommunikation och att samarbeta med andra personer. Jag trivs med att ha mycket folk runt omkring mig och tycker det är kul att få fler personer att jobba mot samma mål. När man gemensamt löser problem blir det extra intressant och utvecklande då man utifrån vad alla kan, tillsammans ser nya möjligheter att tänka nytt!

Läs mer om konsultjobb här

Ett urval av våra lediga tjänster

Company logo

Retuschör

Media PR / Norrköping

Stadium är en av Europas största sportkedjor och vill inspirera samt ge fler människor möjligheten till ett aktivt liv. Stadiums grundstenar är energi, mod och team spirit vilka tillsammans med alla medarbetares passion och tävlingsanda har hjälpt företaget på sin tillväxtresa. Till sitt servicekontor i Norrköping har Stadium nu ett nytt behov av en retuschör för extrajobb med start omgående.

Läs mer och ansök
Company logo

Extrajobb inom marknadsföring / foto / grafisk design

Media PR / Stockholm

Bonava är en ledande bostadsutvecklare i norra Europa. Bonava har skapat hem och grannskap sedan 1930-talet. Bonava har 2 000 anställda med verksamhet i Sverige, Tyskland, Finland, Danmark, Norge, St Petersburg, Estland och Lettland och en omsättning på 14,5 miljarder kronor år 2017. Bonava är noterat på Nasdaq Stockholm.

Läs mer och ansök
Company logo

Vi söker en junior nätutvecklare till Ellevio!

Teknik / Karlstad

Ellevio är ett av Sveriges största elnätsföretag med 450 medarbetare i Stockholm och Karlstad. Våra värderingar pålitlighet, engagemang och utveckling styr allt vi gör. Genom långsiktiga satsningar och nya innovativa lösningar möjliggör vi energiomställningen och att Sveriges klimatmål kan uppnås. Med en pålitlig och stabil eldistribution skapar vi förutsättningar för att lamporna i hemmen lyser, att kylskåp och rulltrappor fungerar och att företag kan producera sina varor – 365 dagar om året, dygnet runt. Vi förbättrar därigenom livskvaliteten i över 940 000 hem och företag och för samhället i stort. Till sitt kontor i Karlstad har nu Ellevio ett behov av en junior nätutvecklare för start under våren.

Läs mer och ansök
Company logo

Fastighetsskötare

Fastighet / Stockholm

Corem är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och förädlar fastigheter i attraktiva logistikområden i Sverige samt Danmark. Det når dem genom att arbeta långsiktigt och vara en riktigt bra affärspartner till deras hyresgäster. Corem är noterat på Nasdaq Stockholm, Mid Cap med tre aktieslag, stamaktie av serie A, stamaktie av serie B samt preferensaktie.

Läs mer och ansök
Company logo

Systemadministratör/Linuxadministratör

IT och Telecom / Linköping

Med en tydlig vision, laganda och målet att tillhandahålla organisationer världen över med en flexibel och säker Linux-skrivbordslösning, är de nu redo att ta Cendio till nästa nivå! Cendio letar därför efter en kollega med tekniska färdigheter inom Linux som vill göra Cendios världsomspännande kunder ännu bättre! På Cendio får du möjlighet att arbeta med avancerad teknik, möta kompetenta kunder och hitta lösningar på utmanande problem. Cendio är stolta över vad de gör och älskar att leverera värde, vilket är en produkt som gör verklig skillnad för deras kunder, anställda och ägare. Som bolag och team arbetare de aktivt efter värdeorden; öppenhet, respekt, teamkänsla och ha roligt på jobbet. Cendio är övertygade om att framgångsfaktorn är att de tillsammans kontinuerligt arbetar med deras kultur och arbetsmiljö, både som individer och grupp. För Cendio är det viktigt att varje medarbetare har möjlighet till personlig utveckling, både professionellt och privat. Idag har Cendio 10 st anställda och har sitt kontor lättillgängligt i Mjärdevi, Linköping!

Läs mer och ansök
Company logo

Ekonom

Bank och finans / Kista

SevenDay Bank AB är ett av Finansinspektionen auktoriserat kreditmarknadsbolag med cirka 70 000 kunder. Bolaget ägs av den nordiska konsumentbanken Ekspres Bank. Deras affärsidé är att erbjuda enkla, prisvärda och lättillgängliga lån- och sparprodukter till konsumenter. Till deras kontor i norra Stockholm söker vi nu tre nya kollegor till en tjänst som kundansvarig. Två av rollerna är en rekrytering och den andra är ett vikariat på 12 månader. Rollen passar dig som har utbildning inom eller stort intresse för ekonomi och som trivs i en social och administrativ roll. Är du den vi söker? Sök redan idag!

Läs mer och ansök
Company logo

Norsktalande Marknadsundersökare

Försäljning och Marknadsföring / Göteborg

Vi söker nu för kunds räkning norsktalande marknadsundersökare för ett spännande uppdrag. Vår kund är väletablerade inom sin bransch och störst i Sverige på marknadsundersökningar. Är du en social och utåtriktad person kan du vara den vi söker!

Läs mer och ansök
Company logo

Extrajobb som reklamationsassistent till läkemedelsföretaget Orion Pharma!

Administration / Danderyd

Vårt kundföretag Orion Pharma är ett innovativt europeiskt forskningsbaserat företag som utvecklar, tillverkar och marknadsför bland annat läkemedel och läkemedelssubstanser. För start i januari söker de nu två studenter som vill arbeta extra som reklamationsassistent där du kommer arbeta ca 12,5 timmar i veckan på deras kontor i Mörby Centrum. Studerar du och vill arbeta extra? Sök i så fall tjänsten redan idag!

Läs mer och ansök
Visa alla jobb

Skicka ett meddelande till oss!

Vi ser fram emot att höra från dig.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jobbsökande? Prenumerera på vårt Graduates Nyhetsbrev för att ta del av tips och artiklar som kan vara till hjälp för ditt jobbsökande. Dessutom får du våra lediga tjänster direkt till din mejl! Företag? Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna kring rekrytering och personaluthyrning med vårt B2B Nyhetsbrev.

Namn:*
E-post:*
Välj vilket nyhetsbrev du vill prenumerera på:*
För företag
För jobbsökare