• For applicants

EN INBLICK I KONSULTROLLEN

Publicerad den 12 december 2019

Alice Ekstrand är en av många som har upptäckt fördelarna med att jobba som konsult. Hennes karriärresa började på Ellevio 2016 då hon anställdes som sommarjobbande konsult via Studentwork. Knappt ett år senare blev hon fast anställd och nu ger Alice oss en inblick i hur det kan gå till när du väljer att börja din karriär som konsult.

”Att komma in som sommarjobbare var en otroligt bra möjlighet för mig att bekanta mig med företaget. Successivt lärde jag mig alltmer och fick mer avancerade arbetsuppgifter”.

Hur har din resa sett ut?
Jag pluggade till civilingenjör i Energisystem vid Uppsala Universitet och sökte därefter sommarjobb på Ellevio via Studentwork. Sedan dess har jag haft olika roller på Ellevio och idag jobbar jag som investeringskoordinator i gruppen Strategisk Nätanalys.

Vad innebär din roll på Ellevio idag?
Det är en allmänt koordinerande och stödjande roll till andra avdelningar och deras chefer på Ellevio. I rollen är jag bland annat ansvarig för investeringsprocessen på Ellevio vilket innebär att jag planerar mötesstruktur, är ett tekniskt/ekonomiskt stöd till organisation vid planering av projekt, styrning av möten samt uppföljning. Jag har ett förvaltningsansvar av Ellevios lönsamhetskalkyl och ett utbildningsansvar inom intäktsreglering, investeringsbeslutsprocessen och den ekonomiska kalkylen.

Hur kom det sig att du valde att jobba som konsult? 
Oavsett om det är sommarjobb eller ett konsultjobb som sträcker sig över en längre tid så är det en vanlig ingång till många företag, det är ett tillfälle för chefer och konsulter att lära känna varandra och om konsultuppdraget går bra finns det ofta stora möjligheter till fast anställning.

Vilka är fördelarna med att jobba som konsult?
Konsultrollen var först och främst en enorm fördel för mig när jag sedan sökte fast anställning på samma avdelning. Då visste cheferna vem jag var och tyckte att jag gav ett seriöst och positivt intryck. En annan fördel är att du får chansen att testa på en anställning och se om du tycker den är intressant och om den passar dig som person. Om intresse finns och du gör ett bra jobb erbjuds vanligen möjlighet till rekrytering.

Vilka nackdelar har du reflekterat över?
Jag har inte känt av så många nackdelar men en är ju att du inte har samma förmåner som, i mitt fall, på Ellevio, då du är anställd på timme. Samtidigt får du chans till förhandling om lönenivåer m.m. när du vid ett senare rekryteringstillfälle blir anställd. Då har du samlat på dig erfarenheter och värden som konsult och är redan inkörd i företaget. Då har du en mer slagkraftig profil!

Hur upplevde du stödet under din tid som konsult?
Jag kände att Studenwork genuint brydde sig om min arbetssituation och kommande karriärmöjligheter. När mitt intresse för att jobba på heltid på Ellevio väcktes fick jag hjälp med rätt kontakter från Studentwork vilket var ett jättebra stöd. Jag skulle absolut rekommendera unga i början av karriären att jobba som konsult!  

Vilka är dina främsta drivkrafter? 
Jag trivs i ett klimat där jag blir utmanad och får chansen till personlig utveckling. En av mina styrkor är kommunikation och att samarbeta med andra personer. Jag trivs med att ha mycket folk runt omkring mig och tycker det är kul att få fler personer att jobba mot samma mål. När man gemensamt löser problem blir det extra intressant och utvecklande då man utifrån vad alla kan, tillsammans ser nya möjligheter att tänka nytt!

Läs mer om konsultjobb här

Ett urval av våra lediga tjänster

Company logo

Civilingenjör

Teknik / Stockholm

Ellevio är ett av Sveriges största elnätsföretag med 490 medarbetare i Stockholm och Karlstad. Våra värderingar pålitlighet, engagemang och utveckling styr allt vi gör. Genom långsiktiga satsningar och nya innovativa lösningar möjliggör vi energiomställningen och att Sveriges klimatmål kan uppnås. Med en pålitlig och stabil eldistribution skapar vi förutsättningar för att lamporna i hemmen lyser, att kylskåp och rulltrappor fungerar och att företag kan producera sina varor – 365 dagar om året, dygnet runt. Vi förbättrar därigenom livskvaliteten i nära 960 000 hem och företag och för samhället i stort.

Läs mer och ansök
Company logo

Kommunikatör till stort konsultbolag

Teknik / Göteborg

Vår kund är ett innovativt konsultbolag som arbetar med IT, främst mot fordonsbranschen. Bolaget erbjuder konsulter, lösningar och verktyg som hjälper deras kunder att utveckla och sälja sina produkter. Man kommer här bli en del av ett vinnande team som ligger i framkant inom den moderna industrins behov. Kontoret är placerad centralt i Göteborg.

Läs mer och ansök
Company logo

Biträdande konstruktör/konstruktör

Teknik / Norrköping

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. De levererar kvalificerade tekniska konsulttjänster inom teknik, miljö och arkitektur. I Sverige erbjuder de ett brett utbud av tjänster inom arkitektur, byggkonstruktion, installation, infrastruktur, vatten & miljö, projektledning, energisystem, IT för samhällsutveckling och industri. Resultatet av de arbete Sweco gör blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten.

Läs mer och ansök
Company logo

Ekonomiassistent

Ekonomi / Nacka

Vår kund med kontor i Nacka söker en ekonomiassistent med start efter årsskiftet.

Läs mer och ansök
Company logo

Kundtjänstmedarbetare för ett kortare uppdrag

Administration / Alingsås

Alingsås Energi är en konkurrenskraftig och pålitlig leverantör av energi- och infrastrukturtjänster med tydligt fokus på helheten för kunden och på energieffektiva och klimatsmarta lösningar inom el, värme, stadsnät och tjänster för såväl privatpersoner som företag. Vi är övertygade om att detta leder till en hållbar utveckling och ger människor en ljusare vardag idag och i framtiden. Vi söker nu dig som vill arbeta i en kundtjänstmedarbetarroll under ca 1,5 månad hos Alingsås Energi. Rollen kommer att tillsättas snarast så skicka gärna in din ansökan redan idag! Urval sker löpande.

Läs mer och ansök
Company logo

Junior frontend-utvecklare

IT och Telecom / Stockholm

Delta Projects är ett konsultföretag som utvecklar och säljer webbprojekt, verktyg och system som skapar förutsättningar för deras kunder att stärka sitt varumärke och sin verksamhet. Företaget har sitt huvudkontor på Östermalm i Stockholm. Just nu söker Delta Projects en Junior frontend-utvecklare att stärka upp teamet med. Detta är en direktrekrytering vilket innebär att Studentwork ansvarar för rekryteringsprocessen men att du sedan kommer bli anställd direkt hos Delta Projects. Tjänsten är på heltid med start omgående eller så snart som möjligt. Som Junior frontend-utvecklare hos Delta Projects kommer du få möjlighet att arbeta med många olika projekt och kunder och utveckla dina kunskaper inom frontend och webbutveckling. Låter detta lockande? Vi på Studentwork arbetar med löpande urval och ser fram emot din ansökan redan idag!

Läs mer och ansök
Company logo

Administratör

Administration / Stockholm

Cabonline underlättar människors vardag genom att erbjuda bilburna transporttjänster som är pålitliga och tillgängliga. Med hjälp av digitala lösningar, kundfokuserad service och tillgänglighet erbjuder vi resurseffektiva transporter. Vi har 3 000 åkerier med tillsammans 5 700 bilar och 8 900 förare anslutna till oss. Vi har stark närvaro på mer än 60 lokala marknader i Sverige, Norge, Finland och Danmark samt ett stort antal varumärken.

Läs mer och ansök
Company logo

Torell Pump söker servicetekniker!

Bygg, konstruktion och mekanik / Motala

Torell Pump har levererat pumpar och maskiner till VA-sektorn och industrin sedan år 1962. Deras produkter finns installerade i många av landets reningsverk, vattenverk, energiverk och pappersbruk. Torell Pump är verksamma i Sverige och Norge som återförsäljare för kvalitetsprodukter från framförallt tyska leverantörer. De är ett bolag där du som person får stora möjligheter att påverka din vardag och din arbetssituation. På Torell Pump kommer du möta ett piggt och trevligt team där det alltid är högt i tak och alla har möjlighet att komma till tals. De arbetar långsiktigt med produkter av hög kvalitet och sätter deras kunder i fokus!

Läs mer och ansök
Visa alla jobb

Skicka ett meddelande till oss!

Vi ser fram emot att höra från dig.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jobbsökande? Prenumerera på vårt Graduates Nyhetsbrev för att ta del av tips och artiklar som kan vara till hjälp för ditt jobbsökande. Dessutom får du våra lediga tjänster direkt till din mejl! Företag? Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna kring rekrytering och personaluthyrning med vårt B2B Nyhetsbrev.

Namn:*
E-post:*
Välj vilket nyhetsbrev du vill prenumerera på:*
För företag
För jobbsökare