• For applicants

EN INBLICK I KONSULTROLLEN

Publicerad den 17 april 2020

Alice Ekstrand är en av många som har upptäckt fördelarna med att jobba som konsult. Hennes karriärresa började på Ellevio 2016 då hon anställdes som sommarjobbande konsult via Studentwork. Knappt ett år senare blev hon fast anställd och nu ger Alice oss en inblick i hur det kan gå till när du väljer att börja din karriär som konsult.

”Att komma in som sommarjobbare var en otroligt bra möjlighet för mig att bekanta mig med företaget. Successivt lärde jag mig alltmer och fick mer avancerade arbetsuppgifter”.

Hur har din resa sett ut?
Jag pluggade till civilingenjör i Energisystem vid Uppsala Universitet och sökte därefter sommarjobb på Ellevio via Studentwork. Sedan dess har jag haft olika roller på Ellevio och idag jobbar jag som investeringskoordinator i gruppen Strategisk Nätanalys.

Vad innebär din roll på Ellevio idag?
Det är en allmänt koordinerande och stödjande roll till andra avdelningar och deras chefer på Ellevio. I rollen är jag bland annat ansvarig för investeringsprocessen på Ellevio vilket innebär att jag planerar mötesstruktur, är ett tekniskt/ekonomiskt stöd till organisation vid planering av projekt, styrning av möten samt uppföljning. Jag har ett förvaltningsansvar av Ellevios lönsamhetskalkyl och ett utbildningsansvar inom intäktsreglering, investeringsbeslutsprocessen och den ekonomiska kalkylen.

Hur kom det sig att du valde att jobba som konsult? 
Oavsett om det är sommarjobb eller ett konsultjobb som sträcker sig över en längre tid så är det en vanlig ingång till många företag, det är ett tillfälle för chefer och konsulter att lära känna varandra och om konsultuppdraget går bra finns det ofta stora möjligheter till fast anställning.

Vilka är fördelarna med att jobba som konsult?
Konsultrollen var först och främst en enorm fördel för mig när jag sedan sökte fast anställning på samma avdelning. Då visste cheferna vem jag var och tyckte att jag gav ett seriöst och positivt intryck. En annan fördel är att du får chansen att testa på en anställning och se om du tycker den är intressant och om den passar dig som person. Om intresse finns och du gör ett bra jobb erbjuds vanligen möjlighet till rekrytering.

Vilka nackdelar har du reflekterat över?
Jag har inte känt av så många nackdelar men en är ju att du inte har samma förmåner som, i mitt fall, på Ellevio, då du är anställd på timme. Samtidigt får du chans till förhandling om lönenivåer m.m. när du vid ett senare rekryteringstillfälle blir anställd. Då har du samlat på dig erfarenheter och värden som konsult och är redan inkörd i företaget. Då har du en mer slagkraftig profil!

Hur upplevde du stödet under din tid som konsult?
Jag kände att Studenwork genuint brydde sig om min arbetssituation och kommande karriärmöjligheter. När mitt intresse för att jobba på heltid på Ellevio väcktes fick jag hjälp med rätt kontakter från Studentwork vilket var ett jättebra stöd. Jag skulle absolut rekommendera unga i början av karriären att jobba som konsult!  

Vilka är dina främsta drivkrafter? 
Jag trivs i ett klimat där jag blir utmanad och får chansen till personlig utveckling. En av mina styrkor är kommunikation och att samarbeta med andra personer. Jag trivs med att ha mycket folk runt omkring mig och tycker det är kul att få fler personer att jobba mot samma mål. När man gemensamt löser problem blir det extra intressant och utvecklande då man utifrån vad alla kan, tillsammans ser nya möjligheter att tänka nytt!

Läs mer om konsultjobb här

Ett urval av våra lediga tjänster

Company logo

Kundservicemedarbetare med fokus på försäljning

IT och Telecom / Luleå

Telia är en nordisk teleoperatör och i Sverige cirka 6000 duktiga kollegor som möter miljontals kunder varje dag i världens mest uppkopplade länder. Telia är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. Rollen som kundservicemedarbetare kommer det vara fokus på försäljning där vi söker en resultatinriktad person med ett stort intresse för kundsamtal, service och försäljning! Är du den personen vi beskriver? Vill du vara med och bidra till Telias framgångar? Välkommen med din ansökan redan idag!

Läs mer och ansök
Company logo

Administratör

Administration / Linköping

Till vår kund i Linköping söker vi nu en administratör!

Läs mer och ansök
Company logo

Nyexad ekonom

Administration / Stockholm

Vi söker en orderadministratör till vår kund i Stockholm, Solna med start så snart som möjligt. Du kommer jobba med att hantera att hantera beställningar till kundens affärer inom bla nätverk, säkerhet och hybrid-IT. Detta är ett konsultuppdrag på 6 månader via oss på Studentwork, med möjlighet till förlängning. Vi söker dig som har arbetat administrativt sedan tidigare, och trivs väl med många system och arbetsuppgifter parallellt. Placering: Solna Start: mitten utav augusti Omfattning: Heltid, kontorstider Välkommen med din ansökan redan idag!

Läs mer och ansök
Company logo

Byggkonstruktörer

Teknik / Linköping

Till ett mycket välkänt och tekniskt bolag i Linköping söker vi nu byggkonstruktörer! Vår kund hjälper sina kunder att utvecklas inom hållbarhet och digitalisering och är ett snabbt utvecklande bolag. Avdelningen som du kommer tillhöra har under en kort period växt från 3 personer till 70 personer. De har en mycket god sammanhållning och deras kultur är något som de värnar starkt om.

Läs mer och ansök
Company logo

Dansktalande kundservicemedarbetare

Bank och finans / Uppsala

Talar du flytande danska och har en stark känsla för service? Vill du arbeta i ett mindre team och utvecklas inom kundtjänst och kredithantering? Då kan detta vara rätt tjänst för dig! GF Money Consumer Finance AB i Uppsala söker just nu en dansktalande kundservicemedarbetare på heltid med start omgående. Detta är en direktrekrytering vilket innebär att Studentwork ansvarar för rekryteringsprocessen men att du sedan kommer bli anställd direkt hos GF Money.

Läs mer och ansök
Company logo

Redovisningsekonom

Ekonomi / Stockholm

EnterCard är ett av Skandinaviens ledande kreditmarknadsbolag. De erbjuder flexibla konsumentkrediter genom företagets egna varumärke re:member och tillsammans med deras partners. Deras mål är att göra deras kunders vardag enklare genom att erbjuda dem smarta och flexibla finansieringslösningar. Entercard finns representerade i Norge, Sverige och Danmark och har 450 engagerade medarbetare som betjänar företagets 1,7 miljoner kunder. Nu söker de en Redovisningsekonom fram tills årsskiftet!

Läs mer och ansök
Company logo

Laboranter

Teknik / Linköping

SYNLAB Analytics & Services Sweden ingår i koncernen SYNLAB Group. De är en rikstäckande laboratoriekedja och genom avancerade analyser av vatten, mark, livsmedel och luft bidrar Synlab till en bättre miljö och till att skydda allmänhetens hälsa. I Sverige genomför SYNLAB ca 4 miljoner analyser varje år och till sitt huvudkontor i Linköping söker de nu tre laboranter till Metall- samt Spektrogruppen. Läs mer på www.synlab.se.

Läs mer och ansök
Company logo

Laborant sökes för vikariat

Teknik / Linköping

SYNLAB Analytics & Services Sweden ingår i koncernen SYNLAB Group. De är en rikstäckande laboratoriekedja och genom avancerade analyser av vatten, mark, livsmedel och luft bidrar Synlab till en bättre miljö och till att skydda allmänhetens hälsa. I Sverige genomför SYNLAB ca 4 miljoner analyser varje år och till sitt huvudkontor i Linköping söker de nu en laborant för ett vikariat på fyra månader. Läs mer på www.synlab.se.

Läs mer och ansök
Visa alla jobb

Skicka ett meddelande till oss!

Vi ser fram emot att höra från dig.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jobbsökande? Prenumerera på vårt Graduates Nyhetsbrev för att ta del av tips och artiklar som kan vara till hjälp för ditt jobbsökande. Dessutom får du våra lediga tjänster direkt till din mejl! Företag? Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna kring rekrytering och personaluthyrning med vårt B2B Nyhetsbrev.

Namn:*
E-post:*
Välj vilket nyhetsbrev du vill prenumerera på:*
För företag
För jobbsökare