• For applicants

EN INBLICK I KONSULTROLLEN

Publicerad den 31 mars 2020

Alice Ekstrand är en av många som har upptäckt fördelarna med att jobba som konsult. Hennes karriärresa började på Ellevio 2016 då hon anställdes som sommarjobbande konsult via Studentwork. Knappt ett år senare blev hon fast anställd och nu ger Alice oss en inblick i hur det kan gå till när du väljer att börja din karriär som konsult.

”Att komma in som sommarjobbare var en otroligt bra möjlighet för mig att bekanta mig med företaget. Successivt lärde jag mig alltmer och fick mer avancerade arbetsuppgifter”.

Hur har din resa sett ut?
Jag pluggade till civilingenjör i Energisystem vid Uppsala Universitet och sökte därefter sommarjobb på Ellevio via Studentwork. Sedan dess har jag haft olika roller på Ellevio och idag jobbar jag som investeringskoordinator i gruppen Strategisk Nätanalys.

Vad innebär din roll på Ellevio idag?
Det är en allmänt koordinerande och stödjande roll till andra avdelningar och deras chefer på Ellevio. I rollen är jag bland annat ansvarig för investeringsprocessen på Ellevio vilket innebär att jag planerar mötesstruktur, är ett tekniskt/ekonomiskt stöd till organisation vid planering av projekt, styrning av möten samt uppföljning. Jag har ett förvaltningsansvar av Ellevios lönsamhetskalkyl och ett utbildningsansvar inom intäktsreglering, investeringsbeslutsprocessen och den ekonomiska kalkylen.

Hur kom det sig att du valde att jobba som konsult? 
Oavsett om det är sommarjobb eller ett konsultjobb som sträcker sig över en längre tid så är det en vanlig ingång till många företag, det är ett tillfälle för chefer och konsulter att lära känna varandra och om konsultuppdraget går bra finns det ofta stora möjligheter till fast anställning.

Vilka är fördelarna med att jobba som konsult?
Konsultrollen var först och främst en enorm fördel för mig när jag sedan sökte fast anställning på samma avdelning. Då visste cheferna vem jag var och tyckte att jag gav ett seriöst och positivt intryck. En annan fördel är att du får chansen att testa på en anställning och se om du tycker den är intressant och om den passar dig som person. Om intresse finns och du gör ett bra jobb erbjuds vanligen möjlighet till rekrytering.

Vilka nackdelar har du reflekterat över?
Jag har inte känt av så många nackdelar men en är ju att du inte har samma förmåner som, i mitt fall, på Ellevio, då du är anställd på timme. Samtidigt får du chans till förhandling om lönenivåer m.m. när du vid ett senare rekryteringstillfälle blir anställd. Då har du samlat på dig erfarenheter och värden som konsult och är redan inkörd i företaget. Då har du en mer slagkraftig profil!

Hur upplevde du stödet under din tid som konsult?
Jag kände att Studenwork genuint brydde sig om min arbetssituation och kommande karriärmöjligheter. När mitt intresse för att jobba på heltid på Ellevio väcktes fick jag hjälp med rätt kontakter från Studentwork vilket var ett jättebra stöd. Jag skulle absolut rekommendera unga i början av karriären att jobba som konsult!  

Vilka är dina främsta drivkrafter? 
Jag trivs i ett klimat där jag blir utmanad och får chansen till personlig utveckling. En av mina styrkor är kommunikation och att samarbeta med andra personer. Jag trivs med att ha mycket folk runt omkring mig och tycker det är kul att få fler personer att jobba mot samma mål. När man gemensamt löser problem blir det extra intressant och utvecklande då man utifrån vad alla kan, tillsammans ser nya möjligheter att tänka nytt!

Läs mer om konsultjobb här

Ett urval av våra lediga tjänster

Company logo

Supporttekniker

IT och Telecom / Göteborg

Till vår kund inom den marina sektorn söker vi på Studentwork nu dig med erfarenhet av arbete inom Supportteknik / IT-koordination

Läs mer och ansök
Company logo

Utbildningskoordinator (tidsbegränsad anställning)

Administration / Stockholm

Institutionen för svenska och flerspråkighet (Svefler) är en av de större institutionerna inom Humanistiska fakulteten med ca 150 anställda och ca 2 000 studenter per läsår. Inom Svefler finns Tolk- och översättarinstitutet (TÖI) med utbildning i och forskning om översättning och tolkning. Den översättningsvetenskapliga forskning som bedrivs vid TÖI har olika inriktning, med metoder utvecklade från bl.a. sociologi, språk-, kommunikations- och kognitionsvetenskap.

Läs mer och ansök
Company logo

Modell till Stadium i Norrköping!

Media PR / Norrköping

Stadium är en av Europas största sportkedjor och vill inspirera samt ge fler människor möjligheten till ett aktivt liv. Stadiums grundstenar är energi, mod och team spirit vilka tillsammans med alla medarbetares passion och tävlingsanda har hjälpt företaget på sin tillväxtresa. Till Norrköping söker nu Stadium modeller som kan jobba extra vid behov. Stadium jobbar utifrån olika mått och storlekar och mer information ges om dessa vid intervjutillfälle.

Läs mer och ansök
Company logo

Säljare

Bank och finans / Stockholm

Arval AB är ett internationellt och spännande företag inom bil- och leasingbranschen som erbjuder företag opertionell- och fullserviceleasing. De har 6400 anställda i hela världen och deras Sverigekontor är i Danderyd där de sitter i fina lokaler nära Mörby centrum. Arval söker nu dig som är redo för nya utmaningar som Acqusition Executive. Låter det som rätt tjänst för dig? Ansök gärna redan idag då vi tillämpar löpande urval!

Läs mer och ansök
Company logo

Försäljningsadministratör

Administration / Göteborg

Din bil är ett helägt dotterbolag till Porsche Holding och representerar varumärkena Volkswagen, Volkswagen Transportbilar, Skoda, Audi, Seat och Porsche. Företaget består av totalt 45 anläggningar och ca 2 100 medarbetare. Din bil är uppdelade på tre områden; Stockholm, Göteborg och Syd. Just nu söker Din bil i Göteborg, försäljningsadministratör att stärka upp teamet med. Tjänsten är på heltid med start omgående eller så snart som möjligt. I rollen kommer du få möjlighet att arbeta på en mindre avdelning i en större organisation. Du kommer arbeta med kunniga och lösningsorienterade kollegor och få ta stort eget ansvar. Låter detta som en roll för dig? Vi på Studentwork arbetar med löpande urval och ser fram emot din ansökan redan idag!

Läs mer och ansök
Company logo

Orderplanerare på heltid

Administration / Göteborg

Aros electronics provides solutions for motors and drives. We develop and produce totally integrated electronic solutions, from design to finished product, for customer unique industrial and vehicle applications. Vi söker nu för Aros Electronics räkning efter en orderplanerare som kan börja omgående. Tjänsten är på heltid och kontoret är beläget i Mölndal. Vi arbetar med ett löpande urval vilket innebär att rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Läs mer och ansök
Company logo

Ordermottagare till Zander & Ingeström i Täby

Administration / Stockholm

Zander & Ingeström är ett av de ledande företagen inom pump- och värmeteknik. De strävar alltid efter att vara ditt bästa alternativ vid val av produkter och processer.

Läs mer och ansök
Company logo

Deltidsarbete som orderplockare!

Logistik / Stockholm

Vi söker dig som vill arbeta deltid som orderplockare i Stockholm. Inledningsvis kommer detta att vara ett konsultuppdrag på 3 månader via oss på Studentwork men finns stora chanser till förlängning i uppdraget.

Läs mer och ansök
Visa alla jobb

Skicka ett meddelande till oss!

Vi ser fram emot att höra från dig.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jobbsökande? Prenumerera på vårt Graduates Nyhetsbrev för att ta del av tips och artiklar som kan vara till hjälp för ditt jobbsökande. Dessutom får du våra lediga tjänster direkt till din mejl! Företag? Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna kring rekrytering och personaluthyrning med vårt B2B Nyhetsbrev.

Namn:*
E-post:*
Välj vilket nyhetsbrev du vill prenumerera på:*
För företag
För jobbsökare