• For businesses

ALLT DU BEHÖVER VETA OM GEN Z

Publicerad den 25 mars 2020

Framtidens arbetstagare är våra första riktiga digitala infödingar. Det är personer som aldrig har upplevt en tid utan uppkoppling, praktiskt taget födda med pekskärm i hand. De är nyfikna, medvetna och ständigt uppkopplade. Generation Now är påväg och vi måste börja förbereda oss – nu.

Varför är det så viktigt, kanske ni undrar. Majoriteten av Generation Now, eller generation Z, har ännu inte tagit klivet ut på arbetsmarknaden och vi har ju alldeles nyligen börjat förstå och tillgodose behoven för millenials. Men faktum är att nästa målgrupp, den som är född mellan ca 1996 och 2010 kommer och när den gör det måste vi vara redo. Redan 2020 beräknas dessa personer utgöra 40% av alla konsumenter i Europa och USA så det är hög tid att börja ta nästkommande generation på allvar. Men vilka är de? Och vad vill de ha?

Generation Z är till viss del lik generationen före, generation Y. Det är fortsatt viktigt för företag att vara transparenta och dela med sig av sina värderingar. Vår kommande målgrupp värdesätter i likhet med generation Y (säkerligen i än högre utsträckning) varor och tjänster som förenklar och sparar tid. Med det sagt är Generation Z unik och om vi som företag vill fortsätta driva innovation och tillväxt måste vi förstå hur vi kan möta dessa personer och anpassa oss efter deras värderingar och beteende.

Universum har i sin nysläppta stora undersökning ”Sveriges mest attraktiva arbetsgivare” bland annat undersökt vad generation Z anser som sin framtida karriär. Där framgår att 60% vill ha en karriär som bidrar till ett bättre samhälle. Generation Z är mer villiga att jobba med välgörenhet eller att bidra till ett högre syfte än tidigare generationer och för arbetsgivare gäller då att fundera över: Vad är vårt syfte? Och vad kan vi bidra med?

Bland de mest vanligt förekommande karriärmålen hittar vi:

  1. Möjligheten till work/life balance
  2. Att känna sig säker och trygg i sitt arbete
  3. Möjlighet att få vara kreativ och innovativ.

Några av de viktigaste attributen Gen Z söker hos en arbetsgivare

  • Hög framtida lön
  • Bra referenser inför kommande karriär
  • Ledarskapsmöjligheter
  • En kreativ och dynamisk arbetsplats
  • Varierade arbetsuppgifter
  • Ledare som stöttar den personliga utvecklingen

 

Beställ en kostnadsfri offert

Tre i topp att hålla koll på gällande Gen Z

Keep it simple – och mobilanpassat: När det gäller Generation Z är det avgörande att ni fångar deras uppmärksamhet direkt. Satsa på korta och koncisa formuleringar och gå direkt på sak. 98% av generation Z äger en smartphone och många säger sig föredra att använda telefonen när det surfar på internet så se till att all er information är mobilanpassad.

Var öppen med allt ert goda arbete: Generation Z tycker om företag som tar ansvar. De vill dels veta att anställda mår bra och värdesätts. Dels hur ni som företag stödjer människor runt om i världen och hur ni hjälper till att förbättra andras liv. Utnyttja möjligheterna att lyfta upp detta i sociala kanaler och utskick.

Behåll balansen: Som vi har konstaterat är den här målgruppen digitala ut i fingerspetsarna. Trots det säger sig 74% av generation Z att de föredrar face-to-face kommunikation med kolleger framför möten med hjälp av digitala kommunikationsverktyg. Vi kan därför våga anta att det här är en generation som uppskattar en balans mellan offline och online kommunikation på arbetsplatsen. 

Källa: Generationsexpert Ryan Jenkins

Ett urval av våra lediga tjänster

Company logo

Modell till Stadium i Norrköping!

Media PR / Norrköping

Stadium är en av Europas största sportkedjor och vill inspirera samt ge fler människor möjligheten till ett aktivt liv. Stadiums grundstenar är energi, mod och team spirit vilka tillsammans med alla medarbetares passion och tävlingsanda har hjälpt företaget på sin tillväxtresa. Till Norrköping söker nu Stadium modeller som kan jobba extra vid behov. Stadium jobbar utifrån olika mått och storlekar och mer information ges om dessa vid intervjutillfälle.

Läs mer och ansök
Company logo

Säljare

Bank och finans / Stockholm

Arval AB är ett internationellt och spännande företag inom bil- och leasingbranschen som erbjuder företag opertionell- och fullserviceleasing. De har 6400 anställda i hela världen och deras Sverigekontor är i Danderyd där de sitter i fina lokaler nära Mörby centrum. Arval söker nu dig som är redo för nya utmaningar som Acqusition Executive. Låter det som rätt tjänst för dig? Ansök gärna redan idag då vi tillämpar löpande urval!

Läs mer och ansök
Company logo

Försäljningsadministratör

Administration / Göteborg

Din bil är ett helägt dotterbolag till Porsche Holding och representerar varumärkena Volkswagen, Volkswagen Transportbilar, Skoda, Audi, Seat och Porsche. Företaget består av totalt 45 anläggningar och ca 2 100 medarbetare. Din bil är uppdelade på tre områden; Stockholm, Göteborg och Syd. Just nu söker Din bil i Göteborg, försäljningsadministratör att stärka upp teamet med. Tjänsten är på heltid med start omgående eller så snart som möjligt. I rollen kommer du få möjlighet att arbeta på en mindre avdelning i en större organisation. Du kommer arbeta med kunniga och lösningsorienterade kollegor och få ta stort eget ansvar. Låter detta som en roll för dig? Vi på Studentwork arbetar med löpande urval och ser fram emot din ansökan redan idag!

Läs mer och ansök
Company logo

Orderplanerare på heltid

Administration / Göteborg

Aros electronics provides solutions for motors and drives. We develop and produce totally integrated electronic solutions, from design to finished product, for customer unique industrial and vehicle applications. Vi söker nu för Aros Electronics räkning efter en orderplanerare som kan börja omgående. Tjänsten är på heltid och kontoret är beläget i Mölndal. Vi arbetar med ett löpande urval vilket innebär att rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Läs mer och ansök
Company logo

Ordermottagare till Zander & Ingeström i Täby

Administration / Stockholm

Zander & Ingeström är ett av de ledande företagen inom pump- och värmeteknik. De strävar alltid efter att vara ditt bästa alternativ vid val av produkter och processer.

Läs mer och ansök
Company logo

Deltidsarbete som orderplockare!

Logistik / Stockholm

Vi söker dig som vill arbeta deltid som orderplockare i Stockholm. Inledningsvis kommer detta att vara ett konsultuppdrag på 3 månader via oss på Studentwork men finns stora chanser till förlängning i uppdraget.

Läs mer och ansök
Company logo

Jr Compositor

IT och Telecom / Göteborg

RapidImages is a digital company focusing on visual digitalization and has been a pioneer in the shift from traditional photo to 3D production. Our projects are creative and exciting for market leading companies around the world and across a variety of industries. The company is currently expanding and is located in the cultural- and industrial significant building Sockerbruket in Göteborg. In 2005 we started as a young tech company – during the years we quickly became a pioneer in replacing traditional photo and film production with innovative 3D based technology and scalable creativity. Today we're a one-stop shop for data driven digitalisation of touchpoints across the customer journey - everyday, we combine creativity, technology and smart ideas to create the best possible product experience for people around the globe. Rapid Images has about 90 brilliant talents located in Gothenburg, Åmål, Malmö and Stockholm.

Läs mer och ansök
Company logo

Kundservicemedarbetare

IT och Telecom / Norrköping

Telia är en nordisk teleoperatör. Telia Sverige har cirka 6000 duktiga kollegor som möter miljontals kunder varje dag i världens mest uppkopplade länder. Telia är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. Är du en prestigelös person med ett stort intresse för försäljning, kundsamtal och service? Vill du vara med och bidra till Telias framgångar? I rollen som kundservicemedarbetare får du chansen att göra just det, och samtidigt ha ett väldigt roligt och utvecklande jobb. Sök redan idag!

Läs mer och ansök
Visa alla jobb

Skicka ett meddelande till oss!

Vi ser fram emot att höra från dig.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jobbsökande? Prenumerera på vårt Graduates Nyhetsbrev för att ta del av tips och artiklar som kan vara till hjälp för ditt jobbsökande. Dessutom får du våra lediga tjänster direkt till din mejl! Företag? Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna kring rekrytering och personaluthyrning med vårt B2B Nyhetsbrev.

Namn:*
E-post:*
Välj vilket nyhetsbrev du vill prenumerera på:*
För företag
För jobbsökare