• For applicants
  • For businesses

3 TIPS FÖR EN LYCKAD START PÅ 2020!

Publicerad den 28 januari 2020

I alla tider har människor gillat idén om övergång mellan gammalt och nytt. Nyårsafton symboliserar för många startskottet till ett nytt skede och är ett ypperligt tillfälle att vända blad och sätta upp nya mål inför framtiden. Här kommer 3 tips för att ge dig en rivstart på det nya året!

Formulera tydliga och realistiska mål

Du som tycker om att avlägga nyårslöften kan knappast ha missat detta tips. Men det är värt att upprepa! Framgångsfaktorn med realistiska mål visade sig stämma bra i en svensk studie från förra året, utförd bland andra av psykologen Alexander Rozental, där 55 % av deltagarna lyckades med sina nyårslöften. Genom att bryta ner ditt slutgiltiga mål i mindre delmål ökar du chanserna att lyckas betydligt. Var noga med hur du formulerar dina mål och gå inte ut för hårt. Med andra ord, om du aldrig har sprungit milen förut kanske du inte ska satsa på en halvmara redan i januari.

Fokusera på rätt saker

Varje dag flyger omkring 60 000 tankar förbi i våra hjärnor och forskning säger att över hälften av dessa är självdestruktiva. Ingenting slukar energi så mycket som negativa tankar så ta kontroll över din hjärna och fokusera på alla positiva aspekter istället. Uppmärksamma dina framgångar och lyft dina styrkor. Fundera över vilka människor och vilka tillfällen som ger dig mest utbyte och satsa på att fylla ditt liv med så många meningsfulla ögonblick som möjligt. Föreställ dig redan nu när du ser tillbaka på nästa år och alla positiva minnen du har skapat åt dig själv.

Hitta nya sätt att utmana dig själv

Då och då behöver vi alla en liten knuff ut ur komfortzonen för att påminnas om vad som händer när vi utmanar oss själva. Det är då vi växer som människor och lär oss som mest om oss själva. Ett kliv ut i det okända kommer stärka ditt självförtroende och få dig att inse att dina rädslor inte är verkliga. Att starta året med en ny utmaning kan innebära allt från att du byter jobb till att du börjar träna kickboxning eller går en kurs och lär dig att knyppla. Det kan vara hur stort eller litet som helst, huvudsaken är att du vågar dig över tröskeln till att prova något nytt.

Är 2020 startåret för din karriär eller vill du utmana dig själv genom att byta jobb? Alla våra lediga tjänster hitta du här!

Så förbereder dig för Generation Z

 

Ett urval av våra lediga tjänster

Company logo

Ingenjör till fordonsindustrin

Teknik / Göteborg

Vår kund i denna rekryteringsprocess är ett väletablerat teknikkonsultbolag med huvudkontor i Göteborg. De är verksamma inom flera spännande områden som UX & Service Design, Embedded Systems, Green Tech och Electro Mobility. Deras kundbas utgörs av stora och välkända företag som fokuserar på avancerad och modern teknik. Vår kund lägger stor vikt vid den personliga utvecklingen hos deras medarbetare. Vi söker därför dig som vill växa långsiktigt tillsammans med dem.

Läs mer och ansök
Company logo

Elkonstruktör

Teknik / Norrköping

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. De levererar kvalificerade tekniska konsulttjänster inom teknik, miljö och arkitektur. I Sverige erbjuder de ett brett utbud av tjänster inom arkitektur, byggkonstruktion, installation, infrastruktur, vatten & miljö, projektledning, energisystem, IT för samhällsutveckling och industri. Resultatet av det arbete Sweco gör blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten.

Läs mer och ansök
Company logo

Junior Software Engineer

IT och Telecom / Stockholm

Do you have a great interest in programming and new technology? Do you have a Bachelor´s or Master´s degree within Computer science or similar? Do you have been involved in open-source communities and have exciting projects to show? IOPSYS are now looking for 2-3 Junior Software Engineers to their office in Skärholmen. IOPSYS develops iopsysWrt, an OpenWrt based enterprise software platform for Residential Gateways and WiFi Extenders. iopsysWrt provides its consumers a hardware independent, modular and secure system with a comprehensive application and service development framework enabling its consumers focus on building innovative services. IOPSYS embraces open-source and contributes code to other open-source projects which enables IOPSYS developers get recognition for their work not only at IOPSYS but also in the wider community. Does this sound interesting? We are looking forward to receiving your application today!

Läs mer och ansök
Company logo

Administrativt projektstöd

Administration / Växjö

Vår kund är ett globalt företag som arbetar med innovativa lösningar för intelligent infrastruktur, hållbar energiteknik, effektiv produktion samt hälso- och sjukvård genom elektrifiering, automation och digitalisering. Vår kund har ca 4 500 medarbetare på ett 40-tal orter runt om i Sverige. Till vår kunds kontor i Växjö söker vi nu ett administrativt projektstöd för start omgående.

Läs mer och ansök
Company logo

Kundtjänst

Bank och finans / Kista

Vi söker en kundtjänstmedarbetare för ett konsultuppdrag på 12 månader till vår globala kund med kontor i Kista.

Läs mer och ansök
Company logo

Kontraktsadministratör till Boliden i Stockholm

Administration / Stockholm

Boliden AB är ett metallföretag med rötterna i Bolidengruvan, i Boliden i norra Västerbotten. Bolidens verksamhet är inriktad på de första stegen i förädlingskedjan som är prospektering, gruvbrytning och anrikning, smältning, raffinering samt återvinning. För deras räkning söker vi nu en kontraktsadministratör med start i mars 2020. Detta är en tillsvidareanställning med inledande provanställningsperiod.

Läs mer och ansök
Company logo

Retuschör

Media PR / Norrköping

Stadium är en av Europas största sportkedjor och vill inspirera samt ge fler människor möjligheten till ett aktivt liv. Stadiums grundstenar är energi, mod och team spirit vilka tillsammans med alla medarbetares passion och tävlingsanda har hjälpt företaget på sin tillväxtresa. Till sitt servicekontor i Norrköping har Stadium nu ett nytt behov av en retuschör för extrajobb med start omgående.

Läs mer och ansök
Company logo

Marknadsföring extrajobb / foto / grafisk design

Media PR / Stockholm

Bonava är en ledande bostadsutvecklare i norra Europa. Bonava har skapat hem och grannskap sedan 1930-talet. Bonava har 2 000 anställda med verksamhet i Sverige, Tyskland, Finland, Danmark, Norge, St Petersburg, Estland och Lettland och en omsättning på 14,5 miljarder kronor år 2017. Bonava är noterat på Nasdaq Stockholm.

Läs mer och ansök
Visa alla jobb

Skicka ett meddelande till oss!

Vi ser fram emot att höra från dig.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jobbsökande? Prenumerera på vårt Graduates Nyhetsbrev för att ta del av tips och artiklar som kan vara till hjälp för ditt jobbsökande. Dessutom får du våra lediga tjänster direkt till din mejl! Företag? Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna kring rekrytering och personaluthyrning med vårt B2B Nyhetsbrev.

Namn:*
E-post:*
Välj vilket nyhetsbrev du vill prenumerera på:*
För företag
För jobbsökare